חדשות

עצור
הארץ
כלכליסט

צור קשר

מאשר קבלת דיוור
חנות היין
טעימות יין
המרכז ללימודי יין
מועדון החברים
  • סלובניה
  • סלובניה1
  • סלובניה

סלובניה ותת האזורים

סלובנייה ארץ יין מובהקת ובעלת מסורת יין מאות בשנים.

דורות של ייננים וכורמים מייצרים יינות בסגנונות הייחודיים להם, המתחרים בהצלחה רבה ביינות הטובים ממקומות אחרים בעולם.

בשקט, אבל בהתמדה יותר ויותר יינות איכות משובחים ברמה עולמית מבצבצים מהכוכבת העולה, האירופאית הקטנה. 

סלובניה ממוקמת בין איטליה (ממערב), אוסטריה (מצפון), הונגריה (ממזרח) וקרואטיה (מדרומה).

למעשה הגבעות של קוליו האיטלקית (בפריולי) המייצרות יינות אדירים, מתרחבות לתוך סלובניה, כך שהפוטנציאל ברור.
ישנם מגדלים סלובנים בעלי כרמים גם באיטליה (מריאן סימצ׳יץ׳ ואחרים) וכנ״ל ההיפך - מגדלים איטלקים בעלי כרמים בסלובניה (יושקו גראבנר ואחרים).
המגדלים הטובים ביותר משקיעים עבודה קשה מאד בכרם בכדי להשיג פרי מאיכות מעולה.

 

לסלובניה שלושה אזורי ייצור עיקריים:

אזור פרימורשקה במערב ולו תתי איזוריי יין - גורישקה (הגובלת בגוריציה האיטלקית), ברדה, קראס (קארסו האיטלקית), איסטריה ו-ויפבה.

האיזור מייצר בעיקר יינות יבשים ועשירים במינרליות ובכרמים שולטים הזנים האדומים כגון רפושק, לעומת לבנים בעלי גוף ממלבזיה, ריבולה, שרדונה, סוביניון בלאן וסאביניונאס.

היינות המרשימים ביותר נעשים בברדה, בגבעות המערביות, הנושקות לגבול איטליה.
לאזור אקלים ים תיכוני, אולם הכרמים באזור מושפעים אקלימית הן על ידי האלפים והן על ידי הים ונוטים לייצר יינות עוצמתיים.  

אזור פודראבז׳ה שנמצא בפינה הצפון-מזרחית בגבול אוסטריה, הונגריה וקרואטיה הוא איזור היין הגדול בסלובניה. היינות הם בעיקר מזנים לבנים ארומטיים. 

האיזור מייצר יינות הקרובים יותר בסגנונם ליינות מרכז אירופאיים, תוך שימוש בזנים כגון שרדונה, ריזלינג וגאמיי. ליינות פודרבז׳ה ברדך כלל אלכוהול נמוך יחסית וחומציות פריכה, עם שיירי סוכר.

אזור פוסאבז׳ה בדרום-מזרח סלובניה על הגבול עם קרואטיה. באיזור מיוצרים יינות לבנים ואדומים תוך שימוש בזן הפינלה המקומי. ליינות פוסבז׳ה אפילו קלים יותר.

האקלים בשני האזורים הנל יבשתיים.

 

             

 

 

Movia
Kabaj

                                                    

           נפתחה חנות הדגל ברחוב פרישמן 73 תל אביב (מול כיכר מסריק)

 

                        

 

                                               אין להעתיק, או לעשות שימוש בחומרים באתר זה, בשום צורה שהיא, אלא ברשות מפורשת בכתב מג'יאקונדה

עבור לתוכן העמוד