סלובניה ותת האזורים | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
סלובנייה ארץ יין מובהקת ובעלת מסורת יין מאות בשנים. דורות של ייננים וכורמים מייצרים יינות בסגנונות הייחודיים להם, המתחרים בהצלחה רבה ביינות הטובים ממקומות אחרים בעולם. בשקט, אבל בהתמדה יותר ויותר יינות איכות משובחים ברמה עולמית מבצבצים מהכוכבת העולה, האירופאית הקטנה. סלובניה ממוקמת בין איטליה (ממערב), אוסטריה (מצפון), הונגריה (ממזרח) וקרואטיה (מדרומה). למעשה הגבעות של קוליו האיטלקית (בפריולי) המייצרות יינות אדירים, מתרחבות לתוך סלובניה, כך שהפוטנציאל ברור.
לסלובניה שלושה אזורי ייצור עיקריים: אזור פרימורשקה במערב ולו תתי איזוריי יין - גורישקה (הגובלת בגוריציה האיטלקית), ברדה, קראס (קארסו האיטלקית), איסטריה ו-ויפבה. האיזור מייצר בעיקר יינות יבשים ועשירים במינרליות ובכרמים שולטים הזנים האדומים כגון רפושק, לעומת לבנים בעלי גוף ממלבזיה, ריבולה, שרדונה, סוביניון בלאן וסאביניונאס. היינות המרשימים ביותר נעשים בברדה, בגבעות המערביות, הנושקות לגבול איטליה. אזור פודראבז׳ה שנמצא בפינה הצפון-מזרחית בגבול אוסטריה, הונגריה וקרואטיה הוא איזור היין הגדול בסלובניה. היינות הם בעיקר מזנים לבנים ארומטיים. האיזור מייצר יינות הקרובים יותר בסגנונם ליינות מרכז אירופאיים, תוך שימוש בזנים כגון שרדונה, ריזלינג וגאמיי. ליינות פודרבז׳ה ברדך כלל אלכוהול נמוך יחסית וחומציות פריכה, עם שיירי סוכר. אזור פוסאבז׳ה בדרום-מזרח סלובניה על הגבול עם קרואטיה. באיזור מיוצרים יינות לבנים ואדומים תוך שימוש בזן הפינלה המקומי. ליינות פוסבז׳ה אפילו קלים יותר. האקלים בשני האזורים הנל יבשתיים.
| ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|