חדשות

עצור
הארץ
כלכליסט

צור קשר

מאשר קבלת דיוור
חנות היין
טעימות יין
המרכז ללימודי יין
מועדון החברים
  • טמפרניו

Tempranillo

הזן הספרדי המפורסם ביותר, שזכה לכינויים נרדפים רבים מספור על פני חצי האי האיברי.

מקורו של הזן ככל הנראה בצפון ספרד ומשם התפשט עד לפורטוגל. מקור השם הוא מהמילה 'טמפרנה' אשר פירושה מוקדם, עדות לתכונת ההבשלה המוקדמת שלו.
בעיה ידועה עם הזן היא שבכל איזור הוא נקרא בשם מקומי אחר, דבר היוצר בלבול.
טמפרניו מעדיף שינויי טמפ' בין היום ללילה בכדי לשמר את החמיצות שלו, אדמות גיר או מדרונות חול וחימר. הגרגרים עבי עור ומכילים כמות גדולה של צבע וריכוז טעמים, אך בעלי רמות חמיצות, מרכיבי ארומה וסוכר בינוניות, ניתן לפצות על כך בעזרת בחירת חלקות ספציפיות וערבוב עם זנים אחרים. ספקטרום הארומות והטעמים של הטמפרניו כוללים דובדבן שחור, פטל, שזיף וטבק, יחד עם אדמתיות ועץ מתהליך היישון לרוב.
בספרד, הזן הוא המרכיב העיקרי ביינות האגדתיים של ריוחה וריברה דל דוארו.
שם הוא מסוגל להניב יינות עזי צבע, מלאי גוף, חושניים ועסיסיים.

טמפרניו מייצר יינות מפורסמים רבים, ראש וראשונים בין הסלבס - לה ריוחה וריברה דל דוארו.

בל נשכח שהזן המופלא הזה מעניק לנו מחסדיו גם ביינות פורטוגזיים גדולים, באזורים נוספים בספרד ובשאר העולם. 

במפתיע, מחקרים גנטיים גילו שהוא נטוע גם באיטליה מזה תקופות ארוכות בטוסקנה ובבזיליקטה תחת שמות אחרים.

ליין מנעד נהדר בסגנונות הייצור ובמקרים מסויימים אורך החיים של היין הוא בלתי רגיל. 

יינות טמפרניו פירותיים, עם טאנינים מוצקים.

 

 

 

                                                    

           נפתחה חנות הדגל ברחוב פרישמן 73 תל אביב (מול כיכר מסריק)

 

                        

 

                                               אין להעתיק, או לעשות שימוש בחומרים באתר זה, בשום צורה שהיא, אלא ברשות מפורשת בכתב מג'יאקונדה

עבור לתוכן העמוד