חדשות

עצור
הארץ
כלכליסט

צור קשר

מאשר קבלת דיוור
חנות היין
טעימות יין
המרכז ללימודי יין
מועדון החברים
  • ריברה דל דוארו
  • ריברה דל דוארו
  • ריברה דל דוארו

Ribera del Duero והיצרנים

לאזור ריברה דל דוארו היסטוריה ארוכת שנים בגידול וייצור יין והכרמים הם חלק בלתי נפרד מהנוף.

מרתף היין הראשון באזור קיים עוד מהמאה ה-13.

האקלים הייחודי באזור משפיע רבות על התפתחות הגפנים. 450 מ"מ גשמים בשנה, קיצים יבשים עם טמפרטורה המגיעה עד 40 מעלות וחורפים קרים וקשים עם טמפרטורה שיכולה להגיע למינוס 18 מעלות.

גם במהלך העונות עצמן חלים שינויים קיצוניים במזג האוויר.

האדמות מכילות שכבות משתנות של אבן גיר ושיש, לצד ריכוזי סיד, חימר וחול.

הגבעות מגיעות ל-911 מטר גובה והעמקים בגובה שבין 750-850 מטר.  
זן הענבים האדום טמפרניו מתאים במיוחד לאזור ומייצר יינות בעלי צבע סגול עמוק וארומות של פירות יער שחורים. הטנינים בשלים והחומציות בינונית. 
יינות ריברה דל דוארו בעלי ארומות פירותיות עוצמתיות המשתלבות עם המאפיינים של החביות ומפיקים יינות אלגנטיים בעלי ארומות עמוקות של בשלות פרי, המשתלב עם עור ומינראלים.

אלה יינות בעלי גוף מלא, כוחניים, אך מעוגלים ומאוזנים, מלאים מאד ובעלי טעמים ארוכים, קטיפתיים וטנינים מישיים.

 

 

 

 

                                                    

           נפתחה חנות הדגל ברחוב פרישמן 73 תל אביב (מול כיכר מסריק)

 

                        

 

                                               אין להעתיק, או לעשות שימוש בחומרים באתר זה, בשום צורה שהיא, אלא ברשות מפורשת בכתב מג'יאקונדה

עבור לתוכן העמוד