חדשות

עצור
הארץ
כלכליסט

צור קשר

מאשר קבלת דיוור
חנות היין
טעימות יין
המרכז ללימודי יין
מועדון החברים
  • Piemonte1
  • Piemonte
  • Piemonte2

Piemonte והיצרנים

יינות Barolo & Barbaresco DOCG מאזור Piemont שבצפון מערב איטליה הינם יינות יבשים, עוצמתיים, מכילים הרבה מאד טנינים וחומציות ובעלי קשת טעמים מורכבת ומרתקת.

שניהם עשויים מענב Nebbiolo, זן ענבים עתיק מאד והאציל ביותר בזני הענבים של איטליה.

באיטלקית, נבייה פירושו ערפל, שמאפיין את האזור. מכאן מקור השם נביולו. 
ל Nebbiolo מאפיינים גנטיים נעלים, מורכבות ארומאטית, טנינים עוצמתיים ויכולת יישון יוצאת דופן. הוא מגיע לאיכויות יוצאות דופן בזכות מזג האוויר הייחודי והאדמות באזור זה, המורכבות בעיקר מאבן סיד, שיש, חימר ואדמות חול אפורות, צהובות וכחולות.

מאפייני הצבע של Nebbiolo דומים לאלה של Pinot Noir - שניהם דלים באנטוציאנינים.

 

יינות Barolo & Barbaresco ייהנו מחידרור העוזר לרכך את הטנינים הנפלאים.

לעיתים קרובות יגיעו לשלב האופטימאלי לשתייה לאחר כעשור מהבציר ולעיתים אף יותר מכך.

עוד גדלים באזור זה ומיוצרים יינות מזני הענבים האדומים Barbera ו- Dolcetto וכן זני / יינות לבנים מהזנים המקומיים ופאבוריטה וארנאיס ומזני ענבים בינלאומיים כמו שרדונה וסוביניון בלאן.

 

על ההבדלים בין Barolo & Barbaresco

יין Barolo נחשב למלך של היינות האיטלקיים וליין של המלכים.

הוא זכה למעמדו המלכותי עוד בימי הביניים והמוניטין שלו עלה וצמח.

אזור Barolo ממוקם מדרום מערב לאלבה וכולל כרמים ב-11 כפרים על הגבעות התלולות סביב העיירה ברולו, פאלטו, סרלונגה דאלבה, לה מורה, קסטיליונה ומונפורטה די אלבה.

החוק האיטלקי קובע שברולו חייב להתיישן מינימום שלוש שנים, שנתיים מתוכן בעץ. יינות ריזרבה חייבים ביישון של חמש שנים.
יין Barolo נוטה לגוף מעט מלא יותר מזה של Barbaresco.

Barolo צעיר יהיה קשוח, טאני, בעל חומציות גבוהה וזקוק לכשבע שנות ריכוך, אך ברגע שמתרכך ונפתח מקבל גוף מלא ועשיר, מורכבות ומאפיינים אדמתיים, פטרייתיים, עור, שזיפים, פירות יבשים, שוקולד וארומות המזכירות סיגליות, ורדים ודובדבנים.
יינות Barolo זקוקים לכמות מספיקה של ריכוז טעמי פרי על מנת לאזן את מבנה היין ולעזור לו להתפתח, להתבגר ולהפוך ליין מפתה ומורכב באופן מרשים. ל Barolo חיים ארוכים במיוחד.
יצרני Barolo החשובים מייצרים יינות מרגשים ומורכבים הן בסגנון המודרני והן בסגנון המסורתי.

 

Barbaresco הוא החצי השני של Barolo וחולק עמו את אותה האיכות, אך מעודן יותר.

זהו יין אדום יבש, אלגנטי, בעל גוף מלא, עשיר בטנינים וארומות מורכבות מאד.
אזור Barbaresco הקטנטן כולל 500 הקטר של כרמי נביולו בשלושה כפרים: ברברסקו, נייבה וטרייזו.

האזור מייצר 2.5 מיליון בקבוקי ברברסקו בממוצע בכל שנה. זהו יין טאני בעל יכולת התיישנות מרשימה ומאפיינים אדמתיים, פטרייתיים, עור, שזיפים, פירות יבשים, שוקולד וארומות המזכירות סיגליות, ורדים ודובדבנים.
הבציר בברברסקו מעט מוקדם מזה של ברולו ומייצר יינות מעודנים יותר, בעלי אחוז אלכוהול נמוך יותר ונגישים לשתייה מהר יותר מהברולו.

החוק האיטלקי קובע כי יינות Barbaresco חייבים בשנתיים יישון, מתוכן שנה אחת בחביות.

ברברסקו ריזרבה ייושן למינימום של ארבע שנים כשמתוכם שלוש בחבית.

 

              

 

 

Bruno Giacosa
Pelissero

                                                    

           נפתחה חנות הדגל ברחוב פרישמן 73 תל אביב (מול כיכר מסריק)

 

                        

 

                                               אין להעתיק, או לעשות שימוש בחומרים באתר זה, בשום צורה שהיא, אלא ברשות מפורשת בכתב מג'יאקונדה

עבור לתוכן העמוד