חדשות

עצור
הארץ
כלכליסט

צור קשר

מאשר קבלת דיוור
חנות היין
טעימות יין
המרכז ללימודי יין
מועדון החברים
  • ברונו ג'יאקוזה
  • ברונו ג'יאקוזה1
  • ג'יאקוזה

Bruno Giacosa

 

Bruno Giacosa continues to make stunning wines of the highest level

Robert Parker

 

רקע
משפחת ג'יאקוזה מייצרת יין בפיאמונטה  במשך שלושה דורות.

לברונו ג'יאקוזה מייחסים יינות ברולו וברברסקו ענקיים ומופלאים מזה ארבעים שנה והוא נחשב לאחד החשובים והמהפכניים שביינני האזור.

ברונו ג'יאקוזה הוא איש של מעט מאד מילים והרבה מאד כישרון רהוט.
הוא מצליח בעושר הטעמים והאלגנטיות לבטא את הכבוד למסורת בכרם ובמרתף.

מאז שעזב את בית הספר (במהלך מלחמת העולם השנייה) והתחיל לעבוד בכרמים בגיל 15, הספיק לקחת חלק בבניית המוניטין של הכפר ברברסקו במהלך שנות ה-60.
בשנת 1967 החל לבקבק יינות תחת כרמים יחידות ולאורך השנים רכש חלקות חשובות ובנה את שמן: אזילי, פאלטו, רבאייה.

היינות הראשונים שבוקבקו ונמכרו על ידי ברונו ג'יאקוזה הם ברולו וברברסקו מבציר 1961.
יין נעשה על ידי סבו של ברונו קרלו ואביו מריו כנראה כבר ב 1890. רוב היין נמכר ללקוחות בבקבוק גדול כפי שהיה מקובל באזור באותו הזמן. הביקבוק ביקב בכלל לא היה נפוץ עד לאחר מלחמת העולם השנייה .

בשנות ה-70 היה מהיצרנים הבודדים שהביעו אמון בזן הארנייז הלבן וכך החזירו את עטרתו ומנעו את העלמותו.
ג'יאקוזה מייחס את הצלחתו לכבוד המוענק לייננות מסורתית המעצימה את מאפייני הזן והטרואר.

גובה הכרמים, החשיפה האידיאלית לשמש והמיקרו-אקלים מייצרים תנאי גידול אופטימאליים.

הברולו והברברסקו שלו הם הוכחה לגדולתו של זן ה נביולו .


בכרם
היבולים נמוכים מאד - פחות מטון להקטר, על מנת להשיג ריכוז טעמי פרי.

בבעלות ג'יאקוזה כרמים ובנוסף הם מצויים בהסכמים זה עשרות שנים עם מגדלים מקומיים, שזוכים להנחיית הצוות של ג'יאקוזה בתהליכים השונים.

למעשה כרמי ברברסקו, אזילי, ראבאייה, סנטו סטפנו, כמו גם כרמי ברולו - וינייה ריונדה, פלטו, וילרו, חייבים הרבה משמם הטוב וגדולתם לג'יאקוזה.
 

        

 

ביקב
ברונו ג'יאקוזה ידוע בסטנדרטים הגבוהים שלו שמובילים ליינות עם עקביות מרשימה ביותר, דקדקנות וירידה לפרטי הפרטים.

בציר חלש או תוצאה לא מספקת לא יבוקבקו.

בשנים מוצלחות במיוחד מיוצר יין ריזרבה, שזוכה אז לתווית מיוחדת, אדומה.
אפשר לתאר את הגישה לויניפיקציה כמסורתית-מעודכנת.

השרייה ארוכה על הקליפות (30 יום) אבל לא ארוכה כמו שהיה נהוג בעבר באזור (50 יום), שימוש במיכלי עץ גדולים (50 הקטוליטר) דווקא מעץ צרפתי ולא סלובוני ושליטה מקסימלית בפרטים.

התוצאה היא יינות שבדרך כלל מיועדים להתפתחות ארוכה מאד, אף על פי שרבים מהם נפלאים כבר בסביבות גיל שבע.

 

לאתר של Bruno Giacosa 

 

             

 

                                                    

           נפתחה חנות הדגל ברחוב פרישמן 73 תל אביב (מול כיכר מסריק)

 

                        

 

                                               אין להעתיק, או לעשות שימוש בחומרים באתר זה, בשום צורה שהיא, אלא ברשות מפורשת בכתב מג'יאקונדה

עבור לתוכן העמוד