חדשות

עצור
הארץ
כלכליסט

צור קשר

מאשר קבלת דיוור
חנות היין
טעימות יין
המרכז ללימודי יין
מועדון החברים
  • Beaujolais
  • r
  • Cru

Beaujolais תת האזורים והיצרנים

איזור בוז'ולה הינו אחד מאזורי היין החמים והמסקרנים ביותר כרגע. יינותיו המרעננים והחיוניים עשויים מזן הענבים גאמה.
עד לא מזמן יינות הבוז'ולה נובו נודעו לשמצה - יינות סופר צעירים ופירותיים שנמכרו בעולם כולו מיד לאחר סוף הבציר ויתכן כי תרמו להריסת שמו הטוב כאיזור יין רציני.

כעת חבורה של יצרנים קטנים ואיכותיים מחזירה עטרה ליושנה.
האזור ממוקם דרומית למאקונה ואורכו כ- 55 ק"מ שמסתיימים צפון מערבית לעיר ליון.
האדמה מורכבת חול, חימר וגרניט עם נגיעות חרסית ואבן גיר - אדמה מובהקת לענב הגמה.

אלו יינות רעננים, חיים, פירותיים, קלים וממכרים, הטובים שבהם מככבים בתפריטים של מסעדות מישלן בעולם כולו שכן הם כה גסטרונומיים ומענגים.
האיזור נחלק לשניים - הדרומי יותר, באס בוז'ולה, השטוח יותר והאדמה מורכבת מחימר, גיר וקרקעות עשירות המבוססות על אבן חול. היינות הפשוטים יותר מיוצרים כאן. 
החלק הצפוני, הוט בוז'ולה, אחראי ליינות האיכותיים יותר של האזור. כאן אדמת הגרניט נותנת את הטון ובעזרת האדמה החולית מנקזות, מחממות ומבשילות את ענב הגמה לכדי שלמות.

טרואר שונה זה, בין הצפון לדרום, מסביר את ההבדלים בין הייצור של יינות ארומטיים בעלי מבנה מורכב בצפון, בניגוד לסגנון השתייה "הצעירה" והקלילה של הדרום.

לבוז'ולה משתייכים גם 10 כפרים המהווים את הקרו בוז'ולה, דרגת האיכות הגבוהה ביותר באזור. הקרו הם אלה שאחראים למוניטין המדהים של האזור וכאן מרוכזים מיטב היצרנים.
איכות הענבים הגדלים בקרו בוז'ולה יוצאת מגדר הרגיל ולכל כפר מאפיינים משלו שבאים לידי ביטוי ביין.

ג'יאקונדה מייבאת משלושת הכפרים: Morgon, Moulin a Vent ו-  Regnie.

שיטת הייצור של רוב יינות האזור היא תסיסה קרבונית בחלקה, תסיסה שבה אשכולות שלמים מוכנסים למיכל אטום ללא מעיכה והתסיסה מתחילה ספונטנית.

תסיסה זו מבליטה את הפירותיות והארומות הראשוניות ופחות את הטאנין והחומצה, אולם היצרנים הטובים ביותר נוטים לחזור לשיטות ייצור של שכניהם מבורגון.
הנטיעות הנרחבות של הגאמה בבוז'ולה הופכות את האזור לאחד הבולטים בעולם המתמקדים בזן ענבים בודד.
פינו נואר נמצא בשימוש באזור בכמויות קטנות ביינות אדומים ורוזה, אבל בעתיד הקרוב כבר בשנת 2015 לא יהיה מותר לשימוש על פי חוק.
באזור מייצרים גם יינות לבנים כמו בוז'ולה בלאן משרדונה ואליגוטה.
שני זנים אלו גם משמשים לעיתים ביינות אדומים, בו הם עשויים להוות עד 15% מהבלנד הסופי.
קיימים כמה סוגים של יינות בבוז'ולה: בוז'ולה סטנדרט, בוז'ולה וילאז' ובוז'ולה נובו הצעיר.

היינות באיכות הגבוהה ביותר של האזור הם אלה המהווים חלק מ-10 הקרו, שהם עשרת אזורי היין הטובים של האזור. כל קרו כזה מהווה אפלסיון בעל שם מורשה בחוק. 
הזמן הידוע לחגיגת הבוז'ולה נובו שבועות ספורים לאחר סיום הבציר, בחודש נובמבר, בו שותים את היינות הצעירים והפירותיים, הנעשים ללא התבגרות בחביות או יישון, כמחווה לבציר הראשון של השנה וליינות שעוד יגיעו בעקבותיו, עד לשחרורם של היינות "הרציניים" יותר לשוק ולמכירה לקהל.  

 

               

 

Regnie
Moulin a Vent
Morgon
Cru Beaujolais
Beaujolais Villages

                                                    

           נפתחה חנות הדגל ברחוב פרישמן 73 תל אביב (מול כיכר מסריק)

 

                        

 

                                               אין להעתיק, או לעשות שימוש בחומרים באתר זה, בשום צורה שהיא, אלא ברשות מפורשת בכתב מג'יאקונדה

עבור לתוכן העמוד