חדשות

עצור
הארץ
כלכליסט

צור קשר

מאשר קבלת דיוור
חנות היין
טעימות יין
המרכז ללימודי יין
מועדון החברים
  • Valpolicella
  • Valpolicella1
  • וללפוליצ'לה

Valpolicella והיצרנים

ולפוליצ'לה הוא אזור ייצור יינות אדומים בוונטו (Veneto) המאופיין בהשפעות אקלים פנים יבשתי מתון עד קריר, כאשר אגם גארדה ממערב והים האדריאטי ממזרח משמשים כגורמים מייצבים.

האזור הצפוני יותר, למרגלות הרי הלסיני, הוא הקר ביותר ושם ממוקם אזור ה'קלאסיקו' של הייצור.

דרומה ומזרחה, קרוב יותר לנהר האדיג'ה, האקלים מתחמם מעט.
בקרבת אגם גארדה, הקרקע מאופיינת בחצץ ומשקעים מוראניים, אדמה שנוצרה כתוצאה מתנועת קרחונים. כשמתרחקים, מוצאים קרקעות עם משקעים רבים יותר ואדמת סחף, כמו גם חצץ דולומיטי, המאופיין ביותר מגנזיום ופחות סידן.

טווח הגובה של הכרמים הוא בין 150 מטר ועד 450 מטר.
הזנים האדומים העיקריים באזור הם קורבינה Corvina, רונדינלה Rondinella, ומולינרה Molinara. זנים אלה לרוב מפיקים יינות אדומים יבשים וקלים.

מתוך מטרה לעבות את גוף היינות, להוסיף להם סוכר ואלכוהול, החלו חקלאים מקומיים לייבש את הענבים על מדפים מאווררים, על מנת לצמק אותם חלקית ובכך להעלות את שיעור הסוכר.

מסורת זו נמשכת זה מאות בשנים. שיטה זו, הנקראת 'אפסימנטו' Appasimento, התפתחה קודם לייצור יינות רצ'יוטו (Recioto), יין אדום מתוק, לעיתים מבעבע קלות.

יינות האמרונה הראשונים, שיוצרו יבשים, נחשבו כטעות – רצ'יוטו שהתסיסה שלו התארכה מעבר לרצוי. אולם עם הזמן, הסגנון זכה לכבוד הראוי לו ובשנים האחרונות אפילו קיבל מעמד של DOCG.

זגי הענבים של האמרונה מושרים לעיתים ביינות ולפוליצ'לה צעירים,

על מנת להעשיר אותם. יינות אלה ייקראו 'ריפאסו' Rippaso.


 

 

Giuseppe Quintarelli
Dal Forno Romano

                                                    

           נפתחה חנות הדגל ברחוב פרישמן 73 תל אביב (מול כיכר מסריק)

 

                        

 

                                               אין להעתיק, או לעשות שימוש בחומרים באתר זה, בשום צורה שהיא, אלא ברשות מפורשת בכתב מג'יאקונדה

עבור לתוכן העמוד