חדשות

עצור
הארץ
כלכליסט

צור קשר

מאשר קבלת דיוור
חנות היין
טעימות יין
המרכז ללימודי יין
מועדון החברים
  • Anselmi
  • Anselmi1
  • אנזלמי

Roberto Anselmi

 

Easily reach the category of outstanding
Robert Parker

 

רקע

רוברטו אנזלמי נחשב ליצרן היינות הלבנים מספר אחד של איטליה.
מתוסכל מהאיכות הירודה וחוסר האמביציה של איזור סואבה, בחר רוברטו אנזלמי בשנת 2000 לפרוש מה-DOC ויינותיו כעת מבוקבקים תחת IGT Veneto.

האחוזה ממוקמת במונטפורטה די אלפונה, עיירה קטנה וציורית בוונטו. 

לאחוזה 70 הקטר של כרמים הממוקמים על המדרונות הגבוהים ביותר של הגבעות שבין מונטפורטה וסואבה.
צפיפות הגפנים גבוהה מאד – 7,000 גפנים להקטר.

40% מהגפנים עוברות "בציר ירוק" לצמצום היבול, בעוד הצפיפות המקובלת באזור היא 1,200. "אלה שתי פילוסופיות חיים שונות", מסביר רוברטו בהתרגשות.

 

בכרם

האדמות אבן גיר.

היבולים אצל אנזלמי נמוכים מאד, כל גפן מניבה רק שלושה או ארבעה אשכולות, בעוד היבול המקובל באזור הוא 15 אשכולות לגפן.

היינות המתקבלים הם פירותיים וארומאטיים מאד, בעלי גוף מוצק יותר ויכולת התיישנות מאשר כל יין אחר מהאזור.

 

        

 

ביקב

אנזלמי מייצר יינות צלולים ונקיים מאוד בטעמיהם, מרשימים במיוחד ובסגנון ישיר.

זן הגרגנגה הוא זן ענבים ארומאטי מאד, בעל חומציות טובה.

לענב קליפה עבה והארומה מקורה הן בקליפה והן בתוכן הענב.

הקלונים שבהם משתמשת אחוזת אנזלמי הם כאלה המייצרים יבול נמוך מאד ואיכות משובחת.

 

 

לאתר של Roberto Anselmi 

 

 

 


 

                                                    

           נפתחה חנות הדגל ברחוב פרישמן 73 תל אביב (מול כיכר מסריק)

 

                        

 

                                               אין להעתיק, או לעשות שימוש בחומרים באתר זה, בשום צורה שהיא, אלא ברשות מפורשת בכתב מג'יאקונדה

עבור לתוכן העמוד