חדשות

עצור
הארץ
כלכליסט

צור קשר

מאשר קבלת דיוור
חנות היין
טעימות יין
המרכז ללימודי יין
מועדון החברים

Cos

 

 

רקע

יקב "קוס" נוסד ע"י ג'אמבטיסטה (טיטה) סיליה, ג'וסטו אוקיפינטי וסירינו (רינו) סטראנו.
שלושה חברים שרצו לשחזר את עבודת אבותיהם בכרמים ובגפנים.
ב – 1980 השלישייה הפכו לייננים הצעירים ביותר באיטליה לאחר שקנו את היקב השייך למשפחתו של סיליה, הממוקם בעיר ההיסטורית בסטונקה.

בתחילת הדרך היו לשלישייה בסה"כ 3 הקטר ובבציר הראשון הפיקו 1470 בקבוקים בסך הכל.
לאחר סיום לימודיהם בין השנים 83 – 85 רינו החליט להתעמק בלימודי הרפואה ולכן מכר את חלקו ביקב לאחותו ג'וזפינה (פינוקיה) אוקיפינטי והשלישייה החדשה רכשה את אחוזת "לה וילה פונטיין" ב – 91' ושמונה הקטר נוספים ניטעו.
בשנת 95' פינוקיה החליטה למכור את חלקה לטיטה וג'וסטו והשניים הנותרים המשיכו לחקור ולרכוש אדמות בקרבתם תוך שהם תרים אחר הכרמים הטובות ביותר באיזור.

 

בכרם

בניסיונם להבין את הטרואר הייחודי של ויטוריה, החליטו השניים ליישם את העקרונות של התרבות הביו – דינאמית. מהלך זה עזר ליקב למצוא איזון הרמוני עם הטבע ולהפיק יינות המבטאים בצורה הטובה ביותר את הזמן והמקום.
"אם אתה מקשיב לטבע ומכבד אותו היין יהיה ראי לטרואר ולנשמתך" – ג'אמבטיסטה סיליה.

 

ביקב

מוקסמים משיטות אחסון עתיקות, יקב קוס החליט לעבוד וליישן יין באמפורות. מיכלי חימר שהיו בשימוש ע"י היוונים בתקופה הקדומה. המשלוח הראשון הגיע מספרד בשלהי שנת 2000 וכך "פיטוס" נולד, ושיטת עשיית היין של היקב השתנתה לאין ערוך. יישון באמפורה מעניק לענבים את היכולת להביע את עצמם ולהתפתח באיטיות הגורמת לענבים להביע את כל קשת הניחוחות והטעמים החבויים בהם.
 

                                                    

           נפתחה חנות הדגל ברחוב פרישמן 73 תל אביב (מול כיכר מסריק)

 

                        

 

                                               אין להעתיק, או לעשות שימוש בחומרים באתר זה, בשום צורה שהיא, אלא ברשות מפורשת בכתב מג'יאקונדה

עבור לתוכן העמוד