חדשות

עצור
הארץ
כלכליסט

צור קשר

מאשר קבלת דיוור
חנות היין
טעימות יין
המרכז ללימודי יין
מועדון החברים
  • ז'ורה
  • ז'ורה1
  • ז'ורה2

Jura והיצרנים

הז'ורה הוא אזור יין השוכן בין בורגון לשוויץ, במרכז מזרח צרפת, כ-80 ק"מ מבורגון. 

ארבואה היא בירת היין המקומית של הז'ורה.
זהו אזור אקזוטי המוכר למרביתם של חובבי היין הרציניים ואחראי על כמה סגנונות יין ייחודיים ומסורתיים.
כרמי הז'ורה מכסים כ-1850 הקטרים היוצרים רצועת קרקע של 50 מיילים מצפון לדרום.

שטחם של הכרמים כיום קטן בהרבה משהיה בעבר לפני שכנימות הפילוקסרה השמידו כרמים רבות.
יינות הז'ורה נמכרים תחת 5 אפלסיונים, שהחשובים שבהם הם קוט דה ז'ורה וארבואה.
באזור גדלים סוגים שונים של זני ענבים: שרדונה, סבנייה (טרמינר), טרוסו, פולסאר, מלון דה ארבואה, גאמיי בלאן, המייצרים יינות לבנים, אדומים ומבעבעים, היינות הלבנים יכולים לנוע בין יבשים עד למתוקים, המבעבעים מיוצרים מ-210 ההקטרים תחת האפלסיון קרמו דה ז'ורה.

האקלים בז'ורה דומה לזה הנמצא בקוט ד'אור ואפילו אלזס עם קייצים מאוד חמים ויבשים וחורפים קרים.
רוב הגפנים נטועים על מדרונות הפונים דרומה, על מנת להפיק את מירב קרני השמש באקלים הקריר הזה.

 

ארבואה
עיירה בצפון אזור הז'ורה של מזרח צרפת ונחשבת לבירת אפלסיון היין של הז'ורה, שהוכר לראשונה ב-1936.
לאזור 13 קומונות המקיפות את העיר על גבי הגבעות והמדרונות של העמק. כפר קטן מתוכם בשם פאפיון, ידוע במיוחד באיכות היין שלו.
לארבואה כ- 580 הקטרים של גפנים הנטועות בשרדונה, סבנייה, פולסאר, פינו נואר וטרוסו ומכסים מגוון יוצא דופן הנובע בחלקו הגדול מהעובדה שיינות ארבואה לבנים יכולים להכיל עד 20% ענבים אדומים עד ולהיפך.
הטרואר מאופיין בקרקע גירית, לצד אחוזים שונים של חול וחימר עשיר.
השם ארבואה משמעו "קרקע פורה" והכוונה לקרקעות סחף עשירות במיוחד המקיפות את נהר Cuisance.
האקלים יבשתי, עם קיץ חם וחורף קר מאוד כפי שניתן היה לצפות בגובהים אלה.

 

קוט דו ז'ורה
מבחינה גיאוגרפית זהו תת אזור הגדול ביותר, כשכמותית הוא השני בגודלו, אחרי ארבואה.
בעוד הרוב המכריע של יינות הז'ורה מיוצר בחצי הצפוני של האזור, תת האזור הזה דווקא מתמקד בחלקו הדרומי ומשתרע על כ 80 ק"מ.
כ- 640 הקטרים של גפנים הנטועים בעיקר בזנים שרדונה, פולסאר, סבנייה, פינו נואר.
באזור מייצרים ינות לבנים, אדומים ורוזה במבחר סגנונות.
האדמות עשירות בגיר, כשבקרבת הנחל ניתן למצוא חלוקי הנחל וחול, עתירי חרסית ומינרלים.
האקלים יבשתי מובהק, עם קיץ חם וחורף קר.

 

קרמו דו ז'ורה 
אפלסיון ליינות מבעבעים שמקורם באזור הז'ורה.
ההגדרה ניתנה ב-1995, הסגנון - מאז המאה ה -18.
באזור זה, המשתרע על כ-80 ק"מ מצפון לדרום, קיימים 210 הקטרים של כרמים המייצרים יינות מבעבעים המהווים כ-15% מייצור היין הכללי של אזור הז'ורה.
המבעבעים הלבנים נעשים ממינימום של 50% זן השרדונה והשאר Savagnin.
יינות הרוזה המבעבעים נעשים מסוגים שונים של זנים אדומים כמו Poulsard ופינו נואר.
היינות מיוצרים ב Methode Traditionelle, עם יישון בבקבוק עם השמרים למינימום של תשעה חודשים.

 

 

Overnoy
Jean Francois Ganevat
Stephane Tissote

                                                    

           נפתחה חנות הדגל ברחוב פרישמן 73 תל אביב (מול כיכר מסריק)

 

                        

 

                                               אין להעתיק, או לעשות שימוש בחומרים באתר זה, בשום צורה שהיא, אלא ברשות מפורשת בכתב מג'יאקונדה

עבור לתוכן העמוד