חדשות

עצור
הארץ
כלכליסט

צור קשר

מאשר קבלת דיוור
חנות היין
טעימות יין
המרכז ללימודי יין
מועדון החברים
  • Tissot
  • Tissot1
  • Tissot3

Stephane Tissot

Stephane Tissot has become the best-known face of his region internationally…it would be hard to find either a person or wines more suited to that role. Robert Parker

 

רקע
האחוזה ממוקמת בארבואה אשר בין בורגון לשווייץ.
אנדרה ומיריי טיסו הקימו את היקב בשנת 1962. סטפן, הבן של לקח פיקוד על היקב בשנת 1990, לאחר שעבד ביקבים שונים באוסטרליה ודרום אפריקה.
סטפן טיסו הפך לפנים של אזור הז'ורה וקשה למצוא אדם או יינות מתאימים יותר לתפקיד זה.
בבעלות הדומיין 46 הקטרים באזור הז'ורה וארבואה, אלה יינות ביודינאמיים, מלאי ניואנסים.

הקרקעות, האקלים, הבציר מאוחר, הם המסגרת ליינות יחודיים כגון: Vin Jaune,

המסע של טיסו לחיפוש גיוון ארומאטי הוביל אותו לייצור מגוון מטורף של יינות שונים בכל בציר.

טיסו מייצר יותר כ 36 יינות, מתוכם שבעה שרדונה שונים.

כל אחד מאדמה שונה, שיש, גיר, או חימר וכל אחד מייצר סגנון שונה של יין.

היינות בולטים בטוהר ואיזון, הרמוניים מאוד, עם עושר ארומטי, חיים ושקיפות טעמים, מרגשים ומורכבים.

אלה יינות שנעשים באהבה ותשוקה ולכן מייצרים רגש.
כל מחווה, כל פעולה, כל החלטה חשובה.
"כוח החיים" בנוי כל כך טוב, שאם אנו מדברים על יינות טבעיים, לא תוכלו למצוא שני יינות שהם אותו הדבר בכל מקום בעולם, בניגוד ליינות תעשייתיים שכולם דומים.
התיעוש של יין הוא הסוף של הזהויות, הניואנסים, המאפיינים, שהם חלק מהקסם של בקבוק.
המסע הזה לגיוון ארומטי הוביל אותם לייצר cuvées שונים, שלוקחים בחשבון את המגוון המדהים של כרמי ז'ורה.

 

בכרם
החל מ-1999 עובדים בשיטות אורגניות ומ-2004 עברו לביודינאמיות.
העבודה בדומיין נשענת בעיקר על המאפיינים האלו, להשיג את הביטוי המירבי של הטרואר.
46 הקטרים של כרמים המעובדים בשיטות ביודינאמיות, ללא שימוש בחומרי הדברה כימיים או סינטטיים, על מנת לאפשר לקרקעות לחיות, לגדל ענבים שלא נפגעו ממוצרים כימיים, וזאת כדי לאפשר לשמרים הטבעיות לחיות ולהתפתח ולהפחית את המינונים של גופרית במרתף.
דרך זו, מצריכה מצידם המון מאמץ, אולם המוטיבציה לשפר את איכות היין היא שמניעה אותם קדימה.

 

לשאלה מדוע הפך את כרמיו לביודינאמיים הוא עונה:

 

When you’re biodynamic, you have a different life in your vines, in your grapes, and in this way, you can make very easy wine. It leads you. You can keep your yields low, and it increases the minerality. When you drink a glass, you want to drink another one, because they have very nice acidity

 

           

 

 

ביקב
טיסו זכו לשבחים ברחבי עולם בזכות שרדונה מלא, מבעבעים, יינות מלאי טעם ומורכבות יוצאת דופן מזני ענבים מקומיים.
בסטפן טיסו מאמינים שיין שנעשה באהבה ובתשוקה הוא יין מייצר רגש.
הם טוענים כי אפשר למצוא ביין את האישיות והאופי של אלו שהכינו אותו, כי כל מחווה, החלטה ופעולה היא בעלת חשיבות מכרעת.
הם סוברים שכאשר מדובר ביינות טבעיים לעולם לא נמצא שני יינות הדומים זה לזה בניגוד ליינות תעשיתיים שרובם דומים.
הקסם שמתגלה בבקבוק לשותים הוא המאפיינים הייחודיים, הניואנסים הספציפיים והזהות האותנטית.
היינות מבוקבקים ללא סינון.

 

 

                                                    

           נפתחה חנות הדגל ברחוב פרישמן 73 תל אביב (מול כיכר מסריק)

 

                        

 

                                               אין להעתיק, או לעשות שימוש בחומרים באתר זה, בשום צורה שהיא, אלא ברשות מפורשת בכתב מג'יאקונדה

עבור לתוכן העמוד