חדשות

עצור
הארץ
כלכליסט

צור קשר

מאשר קבלת דיוור
חנות היין
טעימות יין
המרכז ללימודי יין
מועדון החברים
  • סגרנטינו

Sagrantino

זן הסגרנטינו נולד, כנראה, באומבריה במרכז איטליה.

בעל צבע עמוק אשר אחראי לאחד היינות הטאניים ביותר באיטליה.

למרות שמקורו לא ידוע, אזור אומבריה ובפרט אזור Montefalco , הוא ביתו של הזן מזה כמה מאות. 
בתפארתו המלאה גדל ומיוצר באפלסיון סגרנטינו די מונטפלקו (1991) שם הוא חייב להוות לפחות כ-95% מן הבלנד.אדמות החימר וכיסי החול והגיר של האזור הינן כר מושלם לזן.
יינותיו עזי צבע, גדולים ומרוכזים.

פרופיל הטעמים כולל פירות יער שחורים ודובדבן שחור, עם תבלינים רבים ואדמתיות בולטת, לעיתים גם עישון מסוים ואורן.
רמת הטאנין הגבוהה וחיבתו של הזן ליישון בעץ מעניקים לו יכולת התיישנות יוצאת דופן, ולראיה, לפי חוקי האפלסיון, חובה על יינות אלו להתיישן לפחות 30 חודשים לפני שחרור לשוק.
למרבה המזל, הטאנינים של הסגרנטינו יותר מתוקים ועסיסיים מאשר קשוחים ועפיצים.
זהו זן חמקני ומסתורי ומיוצר במיטבו ע"י קומץ קטן של יצרנים איכותיים, הדרישה עולה על ההיצע.
יין סגרנטינו אף יותר נדיר הוא יין הקינוח פסיטו שבמיטבו יכול להתחרות בוינטג' פורט. 

יינות סגרנטינו כמעט שחורים ומתיישנים במשך שנים רבות.
על פי החוק על Sagrantino di Montefalco להתיישן לפחות 30 חודש, מתוכם לפחות שנה בחביות עץ והיתר בבקבוק.

 

 

 

                                                    

           נפתחה חנות הדגל ברחוב פרישמן 73 תל אביב (מול כיכר מסריק)

 

                        

 

                                               אין להעתיק, או לעשות שימוש בחומרים באתר זה, בשום צורה שהיא, אלא ברשות מפורשת בכתב מג'יאקונדה

עבור לתוכן העמוד