חדשות

עצור
הארץ
כלכליסט

צור קשר

מאשר קבלת דיוור
חנות היין
טעימות יין
המרכז ללימודי יין
מועדון החברים
  • אשזו

Echezeaux והיצרנים

כרם Grand Cru בתת האזור קוט דה נואי שבבורגון הנמצא בכפר פלז'ה אשזו, אך מסופח רשמית לכפר וון רומנה.
הכרם ממוקם בגבולו הצפוני של וון רומנה ומפריד בינו לבין ווז'ו.
קיים תחתיו כרם גראן קרו נוסף ששמו גראן אשזו.
מורכב מ- 38 הקטרים ומחולק ל-11 תת חלוקות. תתי חטיבות אלה הן עצמם מחולקות שוב לחלקות רבות.

חלקות אלו נוצרו ע"י נזירים עוד במאות ה-12-13 וקיבלו מעמד גראן קרו בשנת 1937. 
80 משפחות מקומיות שונות חולקות את הבעלות עליהן מה שהופך אותו לאפלסיון בעל מעמד של רמת מורכבות גבוהה.
ב-Echezeaux שטח גדול יחסית וישנם הבדלים משמעותיים בטרואר המובילים לשינויים ביינות האפלסיון.
מאז 1937, כאשר נוסד האפלסיון Echezeaux Grand Cru מספר דמויות בולטות בתחום היין סברו שאולי רק חלקי Echezeaux הם באמת באיכות של Grand Cru ולא האזור כולו.

האזורים התחתונים נוטים להיות מאופיינים בקרקעות כבדות של חימר, בעלות ניקוז דל.
במדרון העליון הכרמים טובים יותר בזכות האקלים והקרקעות הדקות יותר, בעלות ניקוז טוב.
הענבים הגדלים באזור חייבים לעמוד גם בתנאי הייצור הקפדניים שנקבעו בחוק.
אלה נועדו להבטיח את איכות היינות ולשלוט בגורמים כגון ניהול הכרמים, רמות יבול מקסימלית ותכולת הסוכר והאלכוהול הטבעית של היין המוגמר.

כיין גראן קרו עוצמתי ומורכב, אשזו חייב להתיישן 5 שנים לפחות לפני שמתגלה קסמו האמיתי.
ליינות אשזו ארומות חייתיות, תבלינים, דובדבן וורדים. עם הגיל מפתח ריחות וטעמי עור, פרווה ופטריות.
 

 

 

                                                    

           נפתחה חנות הדגל ברחוב פרישמן 73 תל אביב (מול כיכר מסריק)

 

                        

 

                                               אין להעתיק, או לעשות שימוש בחומרים באתר זה, בשום צורה שהיא, אלא ברשות מפורשת בכתב מג'יאקונדה

עבור לתוכן העמוד