חדשות

עצור
הארץ
כלכליסט

צור קשר

מאשר קבלת דיוור
חנות היין
טעימות יין
המרכז ללימודי יין
מועדון החברים
  • Pignard
  • Pignard1
  • Pignard2

Domaine Roland Pignard

רקע
We prize quality over quantity – כך רולאן אומר שוב ושוב, וכמה שזה נכון.
האחוזה המשפחתית הקטנה הזו נמצאת בכפר וייה-מורגון, בלב איזור בוז'ולה קרו על גבעה פסטורלית.
בבעלות האחוזה 4.5 הקטר בלבד הנחלקים בין 3 אפלסיונים - מורגון, רנייה ובוז'ולה וילאז'.

כל אחד מהאפלסיונים מתאפיין באקלים אחר ואדמות שונות. .
רולאן ירש את היקב מאביו, ממנו למד  את המקצוע ובעיקר את האהבה ליין ולטבע ב-1977 ומאז החל בתהליך של הפיכת היקב לאורגני וביו דינאמי.

השיא הגיע בשנים האחרונות עם קבלת תעודות מכל הארגונים הרשמיים.
זאת בכדי ליצור יינות אמיתיים, טבעיים, ללא שום תוספות, אשר מבטאים את הטרואר בצורה אבסולוטית ומסבים עונג לשותה אותם בכל עת.
רולאן ואשתו ז'ולי אחראים על כל היבטי הגידול והייצור, החל מהעבודה בכרם ועד לבקבוק ומכירת היינות. עבודתם היא חתירה בלתי מתפשרת לאיכות וטוהר המשולבת בלמידה מתמשכת ושיפור של טכניקות עבודה, יום אחרי יום, בציר אחר בציר.

האחוזה המשפחתית ממוקמת בלב ליבו של האזור בוז'ולה, 50 ק"מ צפונית לליון. 
 

            

 

בכרם

העבודה בכרם היא הגורם החשוב ביותר לרולאן, זאת כדי להביא את הענבים לבשלות האופטימאלית שתבטיח איכות יין גבוהה.
החיים באדמה הם הכרחיים, לכן רולאן הופך את האדמה כדי להחיותה ולעודד חיים של מיקרו אורגניזמים. כאמור, העבודה היא ביודינאמיות.  ומתבצעת בהתאם ובהשפעת תנועות גרמי השמיים.

כל אלה נעשים בכדי להשיג איזון בין הגפנים, האדמה והסביבה.
הבציר ידני ומתקיים סינון קפדני.
העבודה באמצעות שיטות אלה, הדורשות הרבה מאמץ פיזי והשקעה אישית, סוברת המשפחה כי היא מגנה על החי והצומח. בפיניאר שואפים להשיג איזון בין גפנים, קרקע וסביבה.
בתהליך ארוך פיתחו הגפנים שורשים עמוקים לבטן האדמה, הפכו לעמידות יותר ובעלות יכולת להפיק יותר מהטרואר.
בשנת 2004 החליטה המשפחה "להיפטר" מ-6 הקטרים ולהתרכז ב-4.5 הנותרים בקפידה יתרה.

הם הגישו בקשת אישור לייננות אורגנית וזכו לשבחים.
הם סוברים כי המטרה האמיתית של האחוזה היא מלאכה של יצירת יינות אותנטיים, כאלה המהווים את הביטוי המקסימאלי לטרואר.
גפנים שיביאו תענוג שהצרכן יוכל ליהנות ממנו בכל הזדמנות.
 

ביקב

מיון קפדני, תסיסה ספונטנית באשכולות שלמים, בהתאם לחלקה והבציר, ע"י שמרים טבעיים, ללא נוכחות גופרית בכלל. לאחר השרייה של 4-15 ימים לפי סוג היין מתבצעת מעיכה איטית ועדינה.
היינות נחים במיכלים למשך חודשי החורף ומבוקבקים באביב או בקיץ של השנה הבאה. חלק מהיינות מתיישנים בחביות ישנות, וחלק במיכלי בטון.
סינון עדין בעזרת אדמה דיאטומית מתבצע לפי סוג היין וכ- 15 מ"ג גופרית מתווספים ליין בשלב זה בלבד.

היינות אינם עוברים הצללה ולכן משקעים קלים יכולים להיווצר.
זוהי ההבטחה ליינות טרואר טבעיים ואותנטיים, יינות חיים, עסיסיים ואנרגטיים.
אלה יינות בעלי ריכוז פרי מרשים, עדינים, טהורים עם חומציות מושלמת ואופי מינרלי בולט עם גרפיט, אבן ואיכויות אדמתיות.

                                                    

           נפתחה חנות הדגל ברחוב פרישמן 73 תל אביב (מול כיכר מסריק)

 

                        

 

                                               אין להעתיק, או לעשות שימוש בחומרים באתר זה, בשום צורה שהיא, אלא ברשות מפורשת בכתב מג'יאקונדה

עבור לתוכן העמוד