חדשות

עצור
הארץ
כלכליסט

צור קשר

מאשר קבלת דיוור
חנות היין
טעימות יין
המרכז ללימודי יין
מועדון החברים
  • Mikulsky
  • Mikulsky1

Domaine Francois Mikulski

רקע
יינותיו של מיקולסקי מהלכים קסם על חובבי בורגון בעולם כולו משנת 1992, שנת הבציר הראשונה של האחוזה, זאת בזכות האותנטיות, האלגנטיות והטוהר שביינותיו.
האחוזה ממוקמת במרסו ורוב היינות מגיעים מן הטרוארים השונים בכפר, אך פרנסואה מייצר מס' יינות מאפלסיונים אחרים באיזור גם כן.
הייננות היא אורגנית וביו דינאמית לחלוטין תוך כיבוד הסביבה ומחזור החיים הטבעי בכרם.
יינות המרסו שלו מהפנטים, אותנטיים וטרוריסטים, טהורים, מינרלים אך מרוכזים ועשירים בעלי מרקם בלתי נשכח.
נראה שיקב מיקולסקי, בעיקר בזכות שמו הפולני והתוויות המודרניות, אינו תואם את נוף אזור בורגון.
אביו של פרנסואה ברח מפולין ב-1939 לאנגליה, שם פגש את אשתו לעתיד, אישה מבורגונדי ומשם המעבר הטבעי לבורגון.
פרנסואה נולד בדיז׳ון ב-1963.
היין קרא לו מגיל צעיר, אולם בבעלות המשפחה לא היו כרמים.
הוא החל לעבוד עם דוד שלו, פייר בואלו ולקח אחריות על הייצור משנת 1991-1992.
היקב מבוסס על הפילוסופיה של אותנטיות, טוהר ואלגנטיות, המתבטאת בתשומת לב מדוקדקת של איזון ביולוגי בכרמים, הטרואר והעבודה במרתף.
העובדה שלמשפחה לא הייתה מסורת ייצור יין היוותה יתרון: העדר כפיית מסורות או מנהגים להתחשב בהם.
כך יכלו פרנסואה ואשתו, מארי-פייר, לגדל יין על פי ההגיון הפנימי שלהם, בחופשיות.
כיום מיקולסקי הוא רפרנס למרסו נקי וברור, קול רענן המייצר יין כן.
קשה מאד להשיג את יינות מיקולסקי. הייצור הכולל עומד על כחמישים אלף בקבוקים.
מיקולסקי סוברים כי יינותיהם בפרט ויינות בורגון בכלל, נמנעים מהמטריאליזם השורר בחברה העכשווית, הם נלהבים מאוד מעשיית יינותיהם, רואים בתורתם זו כ"פשוטה" ושמחים להביא אותה קרוב ככל האפשר אל הצרכן.

 

            

 

בכרם

לפרנסואה חלקות בכל כרמי הפרמייה קרו המעוטרים במרסו - פרייה, שארם וז'נברייה, הוא גם נחשב למוביל ופורץ הדרך ששם את כרם פורוזו על המפה ומייצר ממנו לדעת רבים, יינות ברמת גראן קרו.

בין היינות האדומים וולנה פרמייה קרו סנטנו ומרסו פרמייה קרו קאלארה.
היבולים נמוכים מאוד 45-50 ליטר להקטר בלבנים ו-35 לאדומים
רוב הגידול של זן השרדונה אולם רבע מהייצור אדום.
למיקולסקי גם חלקה של אליגוטה שנשתלה ב-1929 ומניבה פרי יוצא מהכלל.
העבודה בכרם היא אורגנית, למרות שמיקולסקי לא מבקש סרטיפיקציה כלשהי.
האידיאולוגיה של היקב רואה את הגפנים כאורגניזמים שיש לטפל בהם ולהאכיל אותם בהתחשבות רבה.

שמירה על הקרקע ועל הסביבה חשובה ביותר על מנת לשמר את האיזון הביולוגי. הם סוברים שכבוד ושמירה על הסביבה מייצרת איכות בלתי רגילה.

 

ביקב

תשומת לב והשקעה בפרטים הקטנים ביותר הוא המוטו באחוזה.
מעיכה פנאומטית איכותית וזהירה, לאחריה תסיסה ספונטנית,  איטית וקרה למשך 3-4 חודשים במרתף תת קרקעי חצוב באבן בטמפ' קבועה של 6-8 מעלות בחורף.

שימוש בחביות הוא סופר מושכל -

פרנסואה ממעיט את השימוש בחביות חדשות כדי לא להאפיל על נוכחות הטרואר ולהביא למקסימום אלגנטיות ודיוק.

התסיסה מתבצעת בחביות עץ ישנות לרוב שגילן הוא שנה עד חמש שנים, (20% עץ חדש בלבד - תלוי בסוג היין) ויישון על המשקעים למשך 12 חודשים.

ביינות אזוריים אין כלל שימוש בחביות חדשות, ואף חבית אינה מבוגרת משבע שנים.
במרסו וילאז׳ שימוש של 10-12% חביות חדשות. ביינות מחלקות פרמייה קרו לרוב חבית אחת מתוך שש, לעיתים חמש.

ביינות מהחלקות פארוזו וז׳נברייה - בחביות חדשות של 500 ליטר.

לאחר מיון קפדני בכרמים, מתבצעת תסיסה ספונטנית שנמשכת בערך כ-15 יום, לאחר מכן היין מועבר לחביות עץ אלון צרפתי להמשך תסיסה מלולאקטית לכ-10-12 חודשים. 

הפינו נואר מופרד לגמרי מהאשכולות והתסיסה עצמאית מבלי בקרת טמפרטורה. 
 

לאתר Domaine Francoise Mikulsky

 

 

 

              

 

                                                    

           נפתחה חנות הדגל ברחוב פרישמן 73 תל אביב (מול כיכר מסריק)

 

                        

 

                                               אין להעתיק, או לעשות שימוש בחומרים באתר זה, בשום צורה שהיא, אלא ברשות מפורשת בכתב מג'יאקונדה

עבור לתוכן העמוד