חדשות

עצור
הארץ
כלכליסט

צור קשר

מאשר קבלת דיוור
חנות היין
טעימות יין
המרכז ללימודי יין
מועדון החברים
  • Bouvier
  • Bouvier1

Domaine Rene Bouvier

Bernard Bouvier (the son of Rene) is considered one of the most promising young winemakers in Burgundy today.

 

רקע

האחוזה הצנועה הוקמה ב- 1910 ע"י הנרי בוביה.

בנו, רנה, ניהל אותה מ-1950 והגדיל את שטח הכרמים.

כעת, משנת 1992 היא מנוהלת ע"י בנו של רנה, ברנרד ואישתו - סטפני - שלושה דורות של משפחה.
בבעלותם כרמים בשישה כפרים כפרים שונים ברחבי הקוט דה נואי, מז'ברה שמברטן שבדרום עד דיז'ון שבצפון, מהם מייצרים 18 אפלסיונים שונים, 17 הקטר בסך הכל.

בבעלות המשפחה כרמים בכפר מארסנה בגבול הצפוני ביותר של הקוט ד'אור כבר מזה שלושה דורות.
האחוזה בעלת מזל להחזיק גפנים עתיקות אשר גילן הממוצע הוא 50 שנה, חלק מהגפנים בכפר ז'ברה אף בנות למעלה מ-80.
משנת 2006 כל תהליך הייצור והאחסון של היינות מתרחש במבנה חדש, מתוחכם ומושקע אשר כל כולו מוקדש לייצור יין איכותי וטהור. 
כבר בתחילת עבודתו של ברנרד, הוא הבין והפנים את האופי המיוחד של כל חלקה וחלקה וכן את הבצירים. לכן שואף תמיד, ככל הניתן, לייצר יין אחד מכל חלקה כדי לחשוף באופן מושלם את אופיה.

טרואר הוא חותמת האיכות.
המרדף אחר ביטוי טהור, יינות מאוזנים היטב, מינרליות והדגשת אופי החלקה - אלה המנחים את ברנרד בכל שלב בחתירתו לשלמות.
ברנרד בובייה נחשב היום לאחד הייננים הצעירים והמבטיחים ביותר בבורגון.

 

         

 

בכרם

 

הכרמים מנוהלות בזהירות רבה על מנת לכבד את הקרקע והאדמה, במטרה לשמר את ההרמוניה ואת המגוון הביולוגי הסביבתי.

הגפנים בנות חמישים בממוצע. חלקן בנות שמונים. האחוזה שומרת על עקרונות עבודה ביודינאמיים.
כדי להבטיח בשלות אופטימלית ישנה הגבלת יבול בכל גפן אל לא יותר משמונה אשכולות ענבים.

שלב הבציר הוא החשוב ביותר לאחוזה במהלך השנה, התזמון הנכון והקריטי שבו הענב נמצא בשלב האופטימאלי של ההבשלה הפיזיולוגית והפנולית - לא מאוחר או מוקדם מדי, כל חלקה במועד הנכון לה.

תזמון נכון מוביל לפחות התערבות ביקב ונתינת במה אמיתית וטהורה לטרואר.

הענבים נבצרים ידנית ובקפידה תוך שימוש בארגזים קטנים של 20 ק"ג, זאת כדי למנוע פגיעה ונזק לאשכולות ולהבטיח הגעה ליקב במצב אופטימאלי, שם עוברים מיון קפדני כדי להשתמש אך ורק בענבים באיכות הרצויה.

 

ביקב
לפני הכל, הענבים אשר הגיעו מן הכרם עוברים שוב מיון קפדני, פעמיים ! המיון והסינון הדרסטי נועד להבטיח איכות בלתי מתפשרת.
ויניפיקציה של היינות האדומים - לאחר הפרדה מהשזרות, מתרחשת התסיסה ונמשכת כ-20 יום בערך ומתבצעת ללא שמרים ואנזימים מלאכותיים וללא התערבות טכנולוגית ובתהליך טבעי של עשיית היין.
היין מתיישן בחביות עץ צרפתיות מובחרות אשר כל אחת נבחרת בקפידה בהתאם לכל חלקה, למשך 16-18 חודשים.
ויניפיקציה של היינות הלבנים - לאחר מעיכה פנאומטית זהירה של אשכולות שלמים, התירוש מועבר לחביות עץ גדולות של 600 ליטר, על ידי כח הכבידה, ועובר תסיסה אלכוהולית ומאלולקטית. לאחר מכן היין מתיישן בהן למשך 16 חודשים.

 

                                                    

           נפתחה חנות הדגל ברחוב פרישמן 73 תל אביב (מול כיכר מסריק)

 

                        

 

                                               אין להעתיק, או לעשות שימוש בחומרים באתר זה, בשום צורה שהיא, אלא ברשות מפורשת בכתב מג'יאקונדה

עבור לתוכן העמוד