חדשות

עצור
הארץ
כלכליסט

צור קשר

מאשר קבלת דיוור
חנות היין
טעימות יין
המרכז ללימודי יין
מועדון החברים
  • Jacqueson
  • Jacqueson1
  • Jacqueson2

Paul & Marie Jacqueson

רקע
ליודעי סוד, הכפרים רואי ומרקורי הם קדושים. בידיים הנכונות האפלסיונים מסוגלים להוציא יינות אדירים שמסוגלים להתחרות בשכניהם המיוחסים מצפון, כל זה במחיר זעום יחסית אליהם.
ובכן, הידיים הנכונות הן של פול ומארי ז'קסון.
הנרי ז'קסון הקים את האחוזה בכפר רואי בשנת 1946 כשבבעלותו מספר קטן של חלקות אשר היו שייכות לאבותיו.

עם השנים הרחיב את אחיזתו באיזור ותפס את מעמדו כיקב מוביל באפלסיון.
כחלוץ אמיתי הנרי החל להציע את היין שלו ללקוחות פרטיים בשאיפה לפתח ולהרחיב את העסק.
בשנת 1972 הגיע פול לסייע לאביו ואט אט לקח את המושכות תוך חתירה לשיפור איכות העבודה בכרם וביקב וקנה לעצמו לקוחות נאמנים רבים.
לאט לאט הוא לקח את המושכות והחל להיות מעורב יותר ויותר תוך תשומת לב יתרה לעקרונותיו של אביו ששאף לייצור יינות באיכות גבוהה.
פול הצליח למסד קהל לקוחות נאמן עד היום,

פול הלך בדרכו של אביו לשמור על הכפר Rully ולקדם איכות במשך יותר 50 שנים,

מאז שנת 2006 החל להנחיל את הידע שצבר לביתו מארי. לאחר שסיימה את לימודיה באוניברסיטת בון ומנהלת את היקב משנת 2006.

היקב מחזיק ב-13 הקטר שרובם בכפר רואי, עם חלקות פרמייה קרו מדהימות וחלקות במרקורי ובוזרו.
60% מהייצור מוקדש ליינות לבנים והשאר לאדומים.

האחוזה ידועה בתשומת לב כמעט אובססיבית, קפדנית לכל פרט בכל ההיבטים של האזור.

מקורבים יודעים כבר שנים רבות כי הם המקור ליינות המשובחים ביותר של האזור ומשווים את יינות Jacqueson להרבה יינות בקוט דה בון: כמו מרסו.

מיוצרים כ 60,000 בקבוקים בשנה, 60% לבנים ו- 40% אדומים.
 

               

 

בכרם
ליקב 13 הקטרים בעיקר ברואי, מרקורה ובוז'רון.
בכרמים יש פיקוח מחמיר על הצמחיה כדי למנוע התפתחות של בקטריות בגפנים.

כל זה על מנת להביא לצמיחה של אשכולות מלאים, בריאים ובעלי בגרות מלאה.
בז'קסון טיפול קיצוני בכרם תוך המנעות מוחלטת משימוש בכימיקלים.
נעשה Debudding כדי להגביל את הצמיחה והיבול
בחירה אישית של אלון לחביות שישמשו ליישון
ולאחר מכן בחירה של 3 יצרני חביות שונים עם הוראות מדויקות בשאיפה להבליט את ההרמוניה והמורכבות של היינות.

הפרי הטהור והאיכותי הכה מזוהה עם האחוזה הוא תוצר של התערבות מינימאלית ככל הניתן ונקיטת פעולות טבעיות ולא פוגעניות מראש, על מנת למנוע מחלות ובעיות עתידיות ולהגיע לבשלות מושלמת ואיכות גבוהה.
הבציר ידני והענבים עוברים מיון קפדני ביקב.

 

ביקב
הדומיין מייצר אחוז גבוה של יינות לבנים יותר מאדומים.
העבודה ביקב מתבצעת בשיטות ידניות, השאיפה היא לייצר יין שמכבד את המסורת של אזור בורגון. 

ביינות הלבנים:

לאחר מיון קפדני, הענבים נמעכים פנאומטית והתירוש מועבר ישירות לחביות עץ (20% חדשות) צרפתיות לצורך תסיסה ויישון למשך 12 חודשים, כאשר מדי פעם היין בחביות עובר טופינג אפ וערבוב השמרים.
ביינות האדומים:

הענבים נמעכים בשיטה הישנה, ברגליים ועוברים תסיסה במיכלים למשך כ-15-18 יום כששבירת כובע מתבצעת פעמיים ביום והטמפ' מבוקרת.
לאחר מכן היין מועבר לחביות עץ 25% חדשות, המיוצרות על ידי חביתן מבורגון, מעץ אלון Tronçay, למשך 12 חודשים. הביקבוק נעשה ביקב, לאחר סינון קל מאוד.

                                                    

           נפתחה חנות הדגל ברחוב פרישמן 73 תל אביב (מול כיכר מסריק)

 

                        

 

                                               אין להעתיק, או לעשות שימוש בחומרים באתר זה, בשום צורה שהיא, אלא ברשות מפורשת בכתב מג'יאקונדה

עבור לתוכן העמוד