חדשות

עצור
הארץ
כלכליסט

צור קשר

מאשר קבלת דיוור
חנות היין
טעימות יין
המרכז ללימודי יין
מועדון החברים
  • גראצי
  • גראצי1
  • גראצ'י

Graci

 

Alberto Graci’s wines are loaded with character and personality
Robert Parker  

 

רקע
אלברטו גראצ׳י חזר לסיציליה לפני כעשור, לאחר שעבד שנים כבנקאי. הוא הגיע לאחר מותו של סבו, מכר את האדמות שמהן עשה יין במרכז האי ורכש כרמים ליד הר הגעש אתנה. מאז הוא עושה יינות מרשימים מאד, עם תפיסה ברורה של שימוש בזנים מקומיים בלבד, והקשבה עמוקה לטבע ולאדמה.
היקב ממוקם בפאסופישארו, על המורדות הצפוניים של ההר, מקום שבו עושים יין זה אלפי שנים.

הכרמים בגובה שבין 600 ל-1,100 מטר מעל פני הים, נטועים בצפיפות שבין 6,000 ל-10,000 גפנים להקטר וחלקן נטועות ללא הרכבה על כנת שורשים אמריקאית.

 

         

 

בכרם

הכרמים נטועים על שני שטחים עיקריים.

Contrada Barbabecchi - Solicchiata
ברבאבקי זהו שטח שנטוע בגובה שבין 1,000 ל-1,100 מטרים.

יש בו שני הקטר של כרמי נרלו מסקאלזה שניטעו לפני הפילוקסרה, לפני כמאה שנה.

שאר השטח נטוע בעצי תפוח וזית.

בגובה הזה, הבציר מתקיים בנובמבר. אין טיפולים כלל על הקרקע,


Contrada Arcurìa - Passopisciaro
ארקוריה זהו שטח בן 25 הקטר בלב אזור ה-DOC אתנה, נטוע בגובה של בין 600 ל-660 מטר.

18 הקטר מתוכו נטוה כעת בגפנים:

15 הקטר נרלו מסקאלזה, הקטר וחצי קאריקנטה והקטר קטראטו.

חלקם נטועים בשורות וחלקם ללא כנה בהדליית ״אלברלו״ (בוש-ויין, גובלה) בצפיפות גבוהה יחסית.


ביקב
טכניקות ויניפיקציה קלאסיות, תסיסה ספונטנית ללא שליטה בטמפרטורה.

התסיסה מתרחשת בשילוב מיכלי בטון גדולים עם מיכלי אלון אוסטרים של 42hl, תוך שימוש בשמרי פרא. לאחר מכן היין מועבר לחביות קטנות יותר.
אלברטו מחפש את האיכות המתקבלת על ידי חביות אלון גדולות, הלוכדת את דמותה של האדמה ולא את ההשפעות הסגנוניות של מיקרו חמצון הנוצר באמצעות שימוש בחביות צרפתיות.
 

לאתר של Graci   

 

             

 

                                                    

           נפתחה חנות הדגל ברחוב פרישמן 73 תל אביב (מול כיכר מסריק)

 

                        

 

                                               אין להעתיק, או לעשות שימוש בחומרים באתר זה, בשום צורה שהיא, אלא ברשות מפורשת בכתב מג'יאקונדה

עבור לתוכן העמוד