חדשות

עצור
הארץ
כלכליסט

צור קשר

מאשר קבלת דיוור
חנות היין
טעימות יין
המרכז ללימודי יין
מועדון החברים
  • אוכל ויין
  • אוכל ויין
  • אוכל ויין

אוכל ויין ומה שביניהם

רמות: מתחילים ומתקדמים.
משך הקורס: כשלוש שעות.

 

במונחים כלליים ניתן ליהנות כמעט מכל יין לצד כמעט כל אוכל כל זמן שהאוכל לא הורס באופן מוחלט

את בלוטות הטעם שלנו, אולם ישנם אוכלים מסוימים שיפריעו לנו להעריך יין טוב וההיפך.

אז איך יודעים מה מתאים ביותר?
בעיקרון ניתן ללוות תבשיל בקר עם יין "שאטונף דו פאף" משום שגם זה עשוי תוך השרייה של מרכיבי טעם שונים

אולם אם התבשיל עשוי עם גזרים כדאי אולי להגישו עם יין העשוי בעיקר מענבי הגרנאש, על מנת לתמוך

ולהחמיא לטעמים המתקתקים הנובעים מהגזר.
אם תפוחי האדמה אותם בחרתם להגיש הם מסוג New Potatoes קטנטנים כדאי אולי לנטות לכיוון שאטו נף דו פאף מבצירים חדשים יותר בזמן שתפוחי אדמה אפויים, מסוג אחר, ייהנו מבציר ישן יותר של שאטו נף דו פאף.
אתם רואים? כל עניין התאמת נוזלים למוצקים יכול מאד לבלבל.

 

תוכן ומטרת הקורס:
הבנת החוקים הבסיסיים של התאמה בין אוכל ויין.
בקורס זה נכיר טעמים של אוכל ויין בריכוזים שונים, מרקמים ועוצמות המחמיאים זה לזה או נוגדים זה את זה

ונבין החוקים הבסיסיים של התאמה בין אוכל ויין. נלמד לשלב בין טעמים של מנה מושלמת והיין שיחמיא לה במיוחד

וההיפך – היין המושלם והאוכל שילווה אותו באופן המושלם. 

 

את הקורס ילוו שמונה יינות, אדומים ולבנים.

                                                    

           נפתחה חנות הדגל ברחוב פרישמן 73 תל אביב (מול כיכר מסריק)

 

                        

 

                                               אין להעתיק, או לעשות שימוש בחומרים באתר זה, בשום צורה שהיא, אלא ברשות מפורשת בכתב מג'יאקונדה

עבור לתוכן העמוד