חדשות

עצור
הארץ
כלכליסט

צור קשר

מאשר קבלת דיוור
חנות היין
טעימות יין
המרכז ללימודי יין
מועדון החברים
  • כתבות אוכל
  • כתבות אוכל
  • כתבות אוכל

החמאה של המלך

6/06/2006

עולם המוסיקה, והסנדביצ'ים, עברו ללא ספק כמה וכמה תהפוכות מאז מותו של המלך.
לא זוהר ארגוב.
אלביס.
בעוד היום, בכל חוזה הופעות ממוצע ניתן למצוא סעיף מים מינראליים ועוד מים מינראליים ועוד מים מינראליים, אלביס דרש, באובססיביות, לחם מטוגן עם בננות מעוכות וחמאת בוטנים, כזה העשוי מלחם לבן. בעיניו של המלך היה זה הסנדביץ' המושלם. כזה הוא דרש בכל פעם בה קם מרבצו.
העובדה שהסנדביץ' כיכב באופן קבוע בתפריטו של המלך והעובדה שחמאת הבוטנים נמהלה, לעיתים, בריבת תותים כשכל הסיפור מיטגן באמבט חמאה... לא יודעת... מדליקה אצלי נורה אדומה ומעבירה אותי אוטומטית לצד המאמינים שאלביס... איך לאמר... בר מינן. מת. איננו בין החיים ללא צל של ספק ולמרות כל תיאוריות הקונספירציה סביב מותו וחייו.
מכיוון שכבר לא אהיה דוגמנית צמרת ובכדי להיות בצד הבטוח של תיאורית הקונספירציה ושל הסנדביץ' האגדי, החלטתי באקט מאד אמיץ על שיחזור המאכל המשונה וצעדתי בבטחה ובמרץ למטבח כדי לחקור את הפיאסקו הזה ולדעת, אחת ולתמיד, האם אלביס חי או מת, מהו הנזק הפרמננטי הנגרם לגוף, וכמה בחיים אפשר להישאר כשמערכת הדם ספוגה בסם הזה.
החלטתי לא לקחת את גרסת חמאת הבוטנים והריבה.
גם לא את הגרסה הנוקשה, זו עם תוספת הבייקון, עליה מוכנים מעריציו להישבע. מעכתי בננה אחת, עם 100 גרם חמאת בוטנים וריפדתי, טוב, שתי פרוסות לחם לבן טרי.
במחבת המסתי חתיכת חמאה נדיבה. כשזו התחממה, השכבתי את הסנדביץ' עד שצידו האחד הפך זהוב חום.
כדי לוודא שאני מקפידה על כללי הטקס הנוקשים לחצתי על הסנדביץ' על מנת שזה יספוג את כל החמאה. הפכתי אותו, וכשצידו השני הזהיב הוצאתי ישר לתוך צלחת. לא נייר סופג ולא בטיח. כי ביטני אומרת לי שאלביס לא מי יודע מה הוטרד מספיגת שומנים עודפים.
לאלביס לא היו חלומות על עולם בריא והרמוני, כך לפחות בשנותיו האחרונות.
תראו, הביס הראשון סיפק טעם שמן, מתוק בטרוף ודי מגעיל. אבל אז נפתחו שערי שמיים ותפסתי את עצמי על חם, חותכת עוד ביס ועוד ביס ולבסוף, מבלי להניד עפעף, תפסתי את מרבץ השומן הזה, ככה בידיים, ונגסתי עד כלות.
מה אגיד לכם... לא בטוח שאחזור על זה שוב, ולאו דווקא בגלל שלא בדיוק ידעתי מאיזה אסכולת חמאת בוטנים הגיע אלביס - זו הטוענת לחמאת בוטנים חלקה, או זו עם החתיכות, כי שום דבר בעולם לא יכול להכין אותך לאותה מכה שומנית ראשונה, מתוקה ומלוחה סימולטאנית, בה השיניים שוקעות לתוך העיסה הדביקה הרכה הזו ולרגע נדמה שהפה לא יוכל להיפתח שוב, לעולם.
תראו, מעולם לא הערצתי את אלביס. אני, בעקרון, מעריצה אך ורק את חתני התנ"ך העולמיים. אבל עכשיו, לאחר השחזור, אני מעריצה אותו הערצה עיוורת. עד עולם.
חמאת בוטנים עשירה בחלבונים. מאחר וזו הקנויה, התעשייתית, מכילה כל מיני שמנים מאיכות שנויה במחלוקת הנה מתכון.
לחמאת בוטנים ביתית:
מערבבים במעבד מזון 2 ספלי בוטנים קלויים קלופים עם שתי כפות שמן בוטנים. מי שאינו משתגע על בוטנים יכול להחליף אותם באגוזי קשיו, שקדים או שומשום. אם זה נשמע לכם קלורי באופן שאינכם יכולים להתמודד איתו, נסו את אלה.
עוגיות חמאת בוטנים
חומרים (כ - 20 עוגיות):
100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות
 50 גרם סוכר דמררה
50 גרם אבקת סוכר
100 גרם חמאת בוטנים עם חתיכות
50 גרם בוטנים מומלחים קלופים
ביצה אחת
100 גרם קמח
1/2 כף סודה לשתיה
1/2 כפית אבקת אפייה
הכנה:
1. את החמאה מניחים בקערת מיקסר. מוסיפים את הסוכרים ומקציפים מספר דקות, במהירות בינונית, עד שמתקבל קצף חיוור וחלק. מוסיפים פנימה את חמאת הבוטנים, רוב הבוטנים המומלחים והביצה.
2. בכלי אחר מערבבים קמח, סודה לשתיה ואבקת אפיה ומוסיפים לאט לתערובת החמאה. מערבבים עד שמתקבל מעין בצק רך.
מחלקים את הבצק לחתיכות בגודל של כף "בהריון". מניחים את החתיכות על תבנית מרופדת בנייר אפיה. מועכים מעט בעזרת כף.
ככל שניגע בבצק פחות, כך יתקבלו עוגיות לחות ופריכות. מפזרים מעל את הבוטנים המומלחים הנותרים.
 3. אופים ב - 190 מעלות למשך 8 עד 10 דקות. עד שהעוגיות יבשות למעלה, אך בפנים הן רכות.
מוציאים מהתנור ומקררים מעט. עוגיות אלה במיטבן כשהן חמימות.
מרק בוטנים
חומרים:
2 כפות חמאה
2 מקלות סלרי קצוצים
  בצל קצוץ
 גזר מגורר 2
 כפות קמח 2
 ליטר נוזל עוף
עלה דפנה
500 מ"ל חמאת בוטנים מאיכות משובחת
2 כפות דבש
מלח ופלפל שחור גרוס
בוטנים קלויים לקישוט
הכנה:
1. ממיסים חמאה בסיר ומאדים בצל וגזר למשך כחמש דקות.
 2. מוסיפים קמח ומערבבים כך שתתקבל רביכה. ממשיכים לערבב כשלש דקות נוספות.
3. מוסיפים את נוזל העוף ומערבבים היטב עד שהרביכה נפתחת.
4. מביאים לרתיחה , מוסיפים את חמאת הבוטנים ועלה הדפנה, מערבבים היטב ומבשלים, על סף רתיחה, כארבעים דקות.
5. מוסיפים דבש ומסירים מהאש. מתבלים במלח ופלפל, יוצקים לקערות, מקשטים בבוטנים קלויים ומגישים.
עוד עוגיות חמאת בוטנים
חומרים:
75 גרם חמאה
100 גרם סוכר
225 גרם סוכר חום
225 גרם חמאת בוטנים
2 ביצים
1/2 כפית תמצית וניל
225 גרם קמח
2 כפיות אבקת סודה לשתיה
טיפונת מלח
הכנה:
 מערבבים במיקסר חמאה + סוכרים עד שמתקבלת עיסה חלקה חיוורת.
מוסיפים חמאת בוטנים ווניל ומערבבים עד אחידות.
מוסיפים ביצים בהדרגה.
כדאי להיזהר מערבוב יתר. ערבוב יתר פוגם במרקם העוגיות.
אופים ב 160 מעלות כרבע שעה. (כדאי להפוך את העוגיות בחלוף חצי מהזמן).

לכתבות אוכל נוספות

                                                    

           נפתחה חנות הדגל ברחוב פרישמן 73 תל אביב (מול כיכר מסריק)

 

                        

 

                                               אין להעתיק, או לעשות שימוש בחומרים באתר זה, בשום צורה שהיא, אלא ברשות מפורשת בכתב מג'יאקונדה

עבור לתוכן העמוד