צור קשר

מאשר קבלת דיוור
חנות היין
טעימות יין
המרכז ללימודי יין
מועדון החברים
  • כתבות יין
  • כתבות יין1
  • כתבות יין

שנות בציר גרמניה

© כל הזכויות שמורות לג'יאקונדה

 

בציר 1976

בציר טוב מאד בריינגאו, אשר ייצר יינות בשלים וזהובים, שופעים באופן יוצא דופן.
יינות בוטריטיס מבריקים נעשו במוזל.

 

בציר 1989

בציר מעולה בריינגאו ובפפאלץ, ענבים בעלי תכולת הסוכר הגבוהה ביותר מאז 1959, עם מידת בוטריטיס פרופורציונאלית. רבים מהמגדלים האמינו אז שבציר זה היה הטוב ביותר מאז בציר 1971 האגדי.
גם במוזל 1989 היה בציר נפלא, עם מעט פחות בוטריטיס וזאת בזכות ה"קיץ האינדיאני" ששמר על ענבים יבשים ובריאים.
רמת הבשלות הממוצעת עמדה על דרגת שפטלזה, כאשר הטובות שבאחוזות הצליחו לייצר BA ו- TBA נהדרים.
גם בנאהה ובריינהאסן בציר זה נחשב לנהדר.

בציר 1990

ספטמבר קריר עקב קיץ חם ויבש ואוקטובר "עדין" הוביל לבציר ראוי לשבחים בריין ובמוזל, בציר אשר שילב בשלות סוכר גבוהה עם חומציות גבוהה, בשלה.
בציר זה ניחן במעט מאד בוטריטיס ותנאי מזג האויר החמים ייצרו ענבים קטנים יחסית ויבול נמוך במיוחד כשהתוצאה היא יינות מאד מרוכזים בטעמם.
יינות Bש ו- TBA הם נדירים בבציר זה, אולם אלה שכן הצליחו לבצור ענבים ברמת הבשלות הזו ייצרו יינות מבריקים.

בציר 1992 

רמות החומציות של בציר זה מזכירות את אלה של בציר 1989 ותרמו ליכולת ייצור TBA מבריקים במיוחד.
בפפאלץ האיכות היתה גבוהה במיוחד, על אף בעיות יובש בחלק מהכרמים.
היבול הנמוך ייצר יינות מאיכות טובה גם בריינהאסן וניתן אף להשוות בציר זה עם זה של 1990.
בנאהה 92 אינה מוגדרת כבציר מעולה.

בציר 1994

שנה זו התחילה עם הצפות בינואר וחורף רטוב אולם הקיץ היה חם, עד אמצע אוגוסט, אז חדר אויר קר וגשום.
מזג האויר השתפר בשלהי ספטמבר וסייע ליצר יינות בוטריטיס נפלאים במיוחד הכוללים TBA מאיכות משובחת.
היבול היה נמוך יחסית, דבר שהוביל לבציר קלאסי במוזל, עם חומציות מעודנת ומינראליות.
בפפאלץ ובריינהאסן הכרחי היה להמתין למזג אויר טוב יותר. אלה שלא המתינו בצרו ענבים מאיכות דלה. אלה שהשכילו להמתין בצרו ענבים מאיכות משובחת.
זו היתה שנה מעולה לייצור יינות בוטריטיס בפפאלץ ושנה מצויינת ל BA ו- TBA בנאהה.
בגדול - 1994 שנה מצויינת עם יינות מתוקים נהדרים.

בציר 2001

אחרי חורף רטוב תנאי האקלים היו נורמאליים עד סוף יוני ברוב חלקי גרמניה. יולי היה מעורב עם כמה ימי גשם, אולם אוגוסט היה חם ויבש. ספטמבר היה קריר ואוקטובר היה בהיר לכל אורכו עד נובמבר, דבר שאפשר בציר בתנאים מושלמים.
בריינגאו היה בציר מצוין על אף שבמקומות מסוימים ירד ברד אשר צמצם את היבול בשמונה עשרה אחוזים.
במוזל הענבים הגיעו לבשלות מושלמת באמצע נובמבר כשהחומציות עדיין גבוהה מדי. רוב האחוזות המתינו כשבוע ואז בצרו ענבים מאוזנים באופן מושלם.
הבציר הושלם באמצע נובמבר.
הענבים היו קטנים ובעלי קליפה עבה. בוטריטיס לא היה אחיד אבל רוב האחוזות הצליחו לייצר BA, TBA ומאוחר יותר גם יינות קרח.
הרבה אחוזות מצאו שרוב הענבים הגיעו ברמה של אאוסלזה לפחות, אולם הבשלות היתה הייתה מאוזנת על ידי חומציות טובה ורמת pH אידיאלית כשכל אלה מבטיחים שנה משובחת.
התנאים בנאהה היו דומים.
בפפאלץ הקיץ היה יבש מאד כך שמעט הגשם שהגיע בספטמבר היה מבורך.
הענבים בפפאלץ ובריינהאסן היו בריאים ובשלים.
בציר 2001 מראה בהחלט מאפיינים דומים לאלה של בציר 1971 האגדי.

בציר 2002

אביב חמים המשיך לתוך קיץ חמים בגרמניה כולה.
בסוף ספטמבר בציר קלאסי נראה אפשרי, אבל אז התדרדר מזג האוויר.
יצרנים שהקפידו על יבול נמוך ודאגו להסיר אשכולות רקובים מצאו שאיכות הענבים הייתה גבוהה, עם רמת בשלות מצוינת ברוב חלקי גרמניה ובעיקר בסאאר וברובר.
במוזל היה מעט בוטריטיס ובפפאלץ יוצרו TBA רבים.
ברוב גרמניה זו הייתה שנת יין קרח טובה מאד, תודות למזג אויר קר בשבוע השני של דצמבר.

בציר 2003

עשויים מענבים אשר גדלו בטמפרטורות שיא בגרמניה.
במוזל החלו ניצנים להופיע כבר באמצע אפריל ובריינגאו הגפנים נהנו מ 350 שיות שמש נוספות מעל הממוצע השנתי.
הפרשי הטמפרטורה בין יום ולילה עמדו על 13 מעלות בממוצע.
ברוב האחוזות הטובות הבשלות הגיע לרמת שפטלזה לפחות והבציר החל מוקדם יותר מכול שנה.
זהו הבציר הראשון בו הותר להשקות באזורים מסוימים ואף להוסיף חומציות לראשונה בחלקים מסוימים של גרמניה.
עונת הגדילה התחילה שבועיים מוקדם מהרגיל (אמצע אפריל) וגם הבציר החל מוקדם יותר.
חלק מהיצרנים טעו ומיהרו לבצור מיד כשעלי הגפן הצהיבו, בתחילת ספטמבר וכך ענביהם היו בעלי חומציות ומתיקות מספקים אך חסרו טעמי פרי בשלים. אלה שלא מיהרו ובצרו רק בסוף ספטמבר ואוקטובר קיבלו ענבים עם פרי בשל, טעמים חזקים של אפרסק צהוב במקום אפרסק לבן, עם רמזים נדירים של פירות טרופיים כמו מנגו ופסיפלורה.
הקיץ החם ייצר ענבים בריאים מאד ומעט מאד בוטרייטיס.
בגדול - בציר 2003 יותר מינראלי בטעמיו. 

בציר 2004

את רובם ניתן לשתות בהנאה רבה ובקלות אפילו בשלב מוקדם זה. נראה שלבשלות החומציות יש יד בדבר ומיצוי הטעמים מאזן את החומציות בכל מקרה. רוב היינות בעלי מינראליות מודגשת - בדיוק מה שאנחנו מצפים מיינות גרמניה"...
ג'נסיס רובינסון
"היינות הטובים ביותר של 2004 הם חלומו של כל אוהב ריזלינג. היינות פריכים וטהורים עם טעמי פירות מפורטים המובאים לפוקוס ע"י חומציות (ACIDITY) נמרצת ומלאת חיים. הפרי, לרוב, נבצר בשל ובריא והיינות הם אמיתיים לסוגם. כלומר, ה"Kabinett" קל ומרענן, ה"Spatlese" עוצמתי ועסיסי וה"Auslese" עשיר ובשרני... ההבדל הבולט ביותר בין יינות 2003 ו- 2004 היא רמת החומציות. יינות 2004 הם מלאי חיים ומחשמלים, עם עמודי שידרה יציבים המספקים מבנה לרמיזות של פירות פרדס טהורים (תפוח, אפרסק, אגס), פירות הדר (ליים ואשכולית) ומינרלים ( אבן, פלפל לבן ומלח)"...
ברוס סנדרסון (Wine Spectatore) 

בציר 2005

גרמניה נתברכה בחמישה בציריפ נפלאים רצופים. הענבים מבציר שנה זו משלבים אלמנטים מבצירים 2003 ו 2004 - בשלות וחומציות טובה.
Wine Spectator
מבנה החומצות של ענבי 2005 יחודי יציב ונמרץ ולעיתים קרובות בשל מאד ומיצי.
זהו ללא ספק שילוב של פרי וחומציות עוצמתיים במיוחד, בשלות והרמוניה נדירים שטרם נחוו עד היום.
שילוב הממלא את הפה ומענג ללא ספק.
אני מאמין ש 2005 הוא יותר קלאסי.
ריזלינג משובח מ 2005 יציע שילוב מיוחד של ריכוז, עם חומציות מופלאה, כל זאת עם שימור של טוהר מזוכך ומבנה רקום.
Rudi Wiest

בציר 2006

בציר 2006 היה אחד הקשים והמאתגרים לכורמים והייננים בגרמניה, אולם אחד הבצירים המשתלמים ביותר עבור אלה שהשקיעו עבודה קשה ותשומת לב. אלה ייצרו יינות עשירים, מלאים בטעם ומיצוי פרי ומאוזנים על ידי חומציות רעננה.
בציר זה דרש עצבי ברזל.
הקיץ אמנם היה חם אבל באוגוסט התקרר מאד (דבר שסייע בהאטת ההבשלה).
מזג אויר רטוב בסתיו אילץ בציר מוקדם יחסית, מהיר ומאד מאד סלקטיבי.
הבציר הסלקטיבי הזה שנועד למנוע רקב גרם לשעות רבות נוספות של עבודה בכרמים וכח עבודה נוסף בייקב, לאחר הבציר, על מנת למיין את הענבים האיכותיים מאלה שהספיקו להרקיב.
באחוזות רבות נזקקו לכמות עובדים כפולה מהרגיל.
נחשב בציר קטן מאד (לעיתים קרובות כשליש פחות מהרגיל) אולם בציר באיכות גבוהה מאד עם פוטנציאל מצויין.
בסאאר, אגון מולר דיווח על 30 הקטוליטר להקטר ביינות ה QbA שלו וכינה את הבציר Knife Edge Vintage.
יצרנים ששרדו את הקושי ייצרו יינות טובים עד מצויינים.
מאפיינים כלליים של יינות בציר זה: ישירים, פירותיים, רעננים, כמו נרקמו בחוטי זהב.
חומציות מודגשת אבל הרמונית.
חלק מהיינות קלים יותר מאלה של בציר 2005 ואחרים חזקים ועוצמתיים, עם ריכוזיות נהדרת, בעלי גוף מלא בזכות מיצוי הענב.
קבינטים נפלאים יוצרו מענבים שלמעשה הבשילו לרמת שפטלזה.
לדעת ג'נסיס רובינסון קבינטים מעודנים הם נדירים, תפוזים ומישמשים שלטו ברשמי הטעימות שלה בכל הנוגע ליינות אאוסלזה, BA ו- TBA, אבל השפעת הבוטריטיס היא עוצמתית, אם כי לא דומיננטית לרעה. רמות החומציות גם הן גבוהות במיוחד בזכות העובדה שהבוטריטיס מרכז גם חומציות ולא רק סוכר, כך שיינות מאד עשירים עדיין מאוזנים בצורה טובה מאד.
אאוסלזה נפלאים יוצרו מענבים שלמעשה הבשילו לרמת BA.
בציר 2006 ניתן להשוואה עם בציר 2004 ובמידת מה גם עם זה של 2002.

לכתבות יין נוספות

                                                    

           נפתחה חנות הדגל ברחוב פרישמן 73 תל אביב (מול כיכר מסריק)

 

                        

 

                                               אין להעתיק, או לעשות שימוש בחומרים באתר זה, בשום צורה שהיא, אלא ברשות מפורשת בכתב מג'יאקונדה

עבור לתוכן העמוד