חדשות

עצור
הארץ
כלכליסט

צור קשר

מאשר קבלת דיוור
חנות היין
טעימות יין
המרכז ללימודי יין
מועדון החברים
  • Keller
  • Keller1
  • קלר

Keller

 

The German Montrachets
Jancis Robinson

 

רקע 

את עלייתו של יקב זה והפיכתו לאחד הטובים בגרמניה כולה קשה היה לחזות מראש.

קלאוס פטר קלר עבד ביקב מאז ילדותו.

הוא בוגר לימודי כורמות ואונולוגיה באוניברסיטת גייזנהיים והתמחה בבורגון ובדרום אפריקה.

מאז בציר 2001 הוא אחראי על כל הייצור.

יוליה, אשתו של קלאוס פטר, אף היא בוגרת גייזנהיים והתמחתה באחוזות מולר קטואר ורוברט ווייל.

במהלך השנים עשתה המשפחה מאמץ עילאי בכדי למצוא את החלקות הטובות ביותר ולייצר מהן את המשובחים שביינות. 

 

בכרם 

משפחת קלר החלה לחקור את אדמותיהם לפני שנים לאחר שחפרו 60,000 חורים באדמה לצורך Soil Sample, כך שהיום הם מכירים את אופיו של כל מטר בכרמים.

הניסיון והמומחיות של הדוויג, אימו של קלאוס פטר קלר, אשר עבדה רוב חייה ב-Nursery של גפני ריזלינג אפשרו למשפחה לשתול Clones טובים במיוחד, שמקורם במוזל ובסאאר.

חיזוק הבנתם את אדמותיהם הביא את יינותיהם לגבהים חדשים.

סוגי האדמות: אבן גיר, צדפות גיריות, שיש, לטוסול, אדמה עשירה בברזל, אלומיניום או סיליקה וטרה פוסקה.
היבולים נמוכים באופן יוצא דופן והבציר מהמאוחרים בריינהסן (ממוצע של 30 הקטוליטר להקטר ברוב היינות, כשביין הג'י-מקס היבול נע סביב 14 הקטוליטר להקטר בלבד) והם המהווים את המפתח לאיכות היינות ומאפשרים לקלר לייצר יינות יבשים עם בשלות מלאה ועוצמות נדירות. 

 

            

 

ביקב 
הטכניקות השתנו עם חילופי הדורות ביקב. פחות שימוש במיכלי אינוקס ויותר במיכלי עץ כהרגל.

העדפה של תסיסות ספונטניות איפה שמתאפשר וכמובן תסיסה עד יובש מלא לעיתים קרובות יותר.

קלאוס פטר גם משרה לעיתים קרובות את הענבים על הקליפות משך שלושים או ארבעים שעות, לפני שהוא סוחט אותם בעדינות ומעביר אותם למיכלי העץ.

אלה פרקטיקות פשוטות אך עדינות מאד, שכן הן מצריכות פרי מושלם כדי להצליח ולהמנע מבעיות או תקלות אינספור שעלולות להקרות בדרכו.

הטמפרטורה בתסיסה משתנה והיא עשויה להיות גבוהה יותר עבור יינות הגראן קרו בכלל וה-ג׳י מקס בפרט.

אלה יינות אשר יישהו משך כמה חודשים על המשקעים, טרם הביקבוק סביב חודש מרץ.

גם יינות פשוטים יותר מקבלים זמן בקבוק טרם השיווק כדי לאפשר לטעמים להתחבר.

יינות האחוזה הבסיסיים ביותר אף הם יוצאי דופן באיכותם.

 

טהורות, ריכוז פרי גבוה מאד וחומציות נמרצת הם סימן ההיכר של יינות קלר, בין אם הם יבשים או בעלי נגיעה של מתקתקות טבעית או יינות קינוח מזן הריסלנר המשיגים איכויות מדהימות.

קלר מייצר גם מימסך מקסים של Weisserburgunder & Chardonnay צעיר ורענן עם חומציות פריכה, פירותיות עדינה מרעננת ופרחוניות, לצד אגוזיות.

יין אלגנטי המשתדך נפלא למנות רבות. 

 

לאתר של Keller  

 

                   

 

                                                    

           נפתחה חנות הדגל ברחוב פרישמן 73 תל אביב (מול כיכר מסריק)

 

                        

 

                                               אין להעתיק, או לעשות שימוש בחומרים באתר זה, בשום צורה שהיא, אלא ברשות מפורשת בכתב מג'יאקונדה

עבור לתוכן העמוד