חדשות

עצור
הארץ
כלכליסט

צור קשר

מאשר קבלת דיוור
חנות היין
טעימות יין
המרכז ללימודי יין
מועדון החברים
  • לייץ
  • לייץ1
  • לייץ

Leitz

Johannes Leitz is now one of the absolute superstars. A real demonstration of terroir
Jancis Robinson

 

רקע
היסטוריית עשיית היין של משפחת לייטס החלה ב- 1744.

ב- 1985 לקח על עצמו יוהנס לייטס את ניהול האחוזה.

תחת שרביטו ועקב הביקוש העולה ליינותיו בעולם גדלה האחוזה משלושה הקטר ל- 40 הקטר של כרמים כשחלק מהחלקות

הינן מהטובות ביותר ברודסהיים.

בצירים 2001 ו- 2002 הם שביססו את המוניטין של יוהנס לייטס כאחד היצרנים המובילים בריינגאו.

התמחות בולטת ביותר של האחוזה היא האיסוף הקפדני של חלקות נפלאות המשולבת ביבול נמוך וסטנדרטים גבוהים ביותר של ניהול הכרם. יוהנס ממשיך לשאוף ליינות טרואריסטים, אינדיבידואליים כשטהורות מלווה כל שלב בעשיית היין.

יינותיו מתחילים לחשוף את איכותם הנפלאה לאחר כשנה בבקבוק וזאת עקב התסיסה האיטית.

האיכות באה לידי ביטוי בכל יינותיו השונים – מ-QbA או קבינט בשלים ל-שפטלזה, אאוסלזה, BA עשירים ואלגנטיים בעלי מינראליות בשלה ופירותיות של אפרסק ומישמש.

כיום לייטס מדורג כאחד היצרנים הגדולים בריינגאו, המייצר יינות ריזלינג אינדיבידואליים בעלי אלגנטיות יוצאת דופן.

 

           

 

ביקב
כשהחל לעשות יינות ב-1985 עבד לפי השיטה ההייטקיסטית שהייתה אופנתית מאד בעת ההיא – שמרים נבחרות, תסיסה מהירה ובקבוק מוקדם, אולם לא היה שבע רצון מהתוצאות שהתקבלו.

במשך שנות התשעים שינה את טכניקות העבודה ועבר ליבול נמוך, תסיסה איטית, שמרים טבעיות ויישון היין על תאי השמרים המתות לאורך זמן.

 

על החלקות והקרקעות  

 

צפחה אפורה - ברג רוטלנד  
לאדמה זו ניקוז טוב, תכונות שומרות חום והיא מתפרקת בקלות יחסית.

היא מספקת בלי הפסקה אוורור ומינרלים לסביבה שלה תוך תהליך השחיקה המהיר יחסית. באדמה המפוררת ניתן להבחין בקיומו של חימר ושכבת האדמה העליונה מורכבת מבוץ עשיר בחומרים אורגניים, המגן על השכבות התחתונות.

 

קוורץ וקוורציט - רוזנק
אלה למעשה חומרים שנוצרו לפני מאות מליוני שנים בהרים, נשחקו לחול דק ונשטפו בתקופות הקרח.

הם נדחסו שוב תחת לחץ לסלעים חוליים נוקשים, מנצנצים, אשר אספו סביבם אדמה נוספת, מתפרקים לאיתם ומשחררים חומרים שמשפיעים על הצימוח של הגפן. הם גם מווסתים את הטמפרטורה.

 

צפחה אדומה - ברג שלוסברג
השילוב של צפחה וחימר אדומים עם קוורציט מאפיין את החלקה הזו.

הצבע האדום מגיע לצפחה מהתחמצנות של הברזל בתנאי יובש ארוכים ואיטיים, מה שיוצר סלע קשה וקשוח במיוחד. האדמה הזו ענייה יותר מהצפחה האפורה, אבל בכל זאת עשירה יותר בחומרים אורגניים מאדמת הקוורץ.

האדמה לא מחזיקה הרבה מים, מה שמכניס את הגפן ללחץ הידרי מוקדם יחסית לחלקות אחרות.

שכבת חימר דחוסה יחסית מקשה על השורשים לחדור ומאתגרת את הגפן להסתגל.

הגפן מגיבה באמצעות הקטנה של גודל הענבים. זה מאפיין חלקות דומות ולכן היבול נוטה להיות קטן אך מרוכז מאד, בבציר לא מאוחר במיוחד.

 

אדמות לס ואדמות סחף - בישופברג, קלוסטרליי, קלוסטרברג, מגדלננקרויץ  
אלה אדמות משקעים שנוצרו במהלך שחיקה של עידני קרח.

הקרח, המים ואחר כך הרוח מביאה אותם להתיישב בשכבות במקומות מתאימים.

זוהי קרקע בה לשורשי הגפנים קל יחסית לחדור, המחזיקה כמויות גדולות יחסית של מים וחומרי הזנה.

לרוב אדמות אלה יכילו מינרלים וסלעים אחרים בפרופורציות משתנות, שישאו השפעה על חיי הכרם.


רודסהיים והטראסות של לייץ  
הכרמים בחשיפה דרומה, תלולים מאד ובניקוז יוצא דופן.

השורשים מעמיקים במיוחד, מה שמשפר את המורכבות והאופי המינראלי של היין.

הצימוח החזק ביותר מאפיינים גפנים ששתולות על אדמות לס; אלה כרמים שמניבים יינות יותר עסיסיים ופירותיים, דוגמת המגדלננקרויץ שפטלזה או הריינגאו ריזלינג.

 

לאתר של Leitz 

 

                     

 

                                                    

           נפתחה חנות הדגל ברחוב פרישמן 73 תל אביב (מול כיכר מסריק)

 

                        

 

                                               אין להעתיק, או לעשות שימוש בחומרים באתר זה, בשום צורה שהיא, אלא ברשות מפורשת בכתב מג'יאקונדה

עבור לתוכן העמוד