חדשות

עצור
הארץ
כלכליסט

צור קשר

מאשר קבלת דיוור
חנות היין
טעימות יין
המרכז ללימודי יין
מועדון החברים
  • ברואר
  • ברוייר
  • ברוייר

Georg Breuer

The finest German Riesling Trocken I've ever drunk
Michael Broadbent

 

רקע 
אחוזה משפחתית הממוקמת בעיירה רודסהיים שבריינגאו ובבעלותה 33 הקטר של כרמים.

האחוזה הוקמה ב-1880 על ידי סוחרי יין ומאז תחילת המאה ה-20 היא בבעלות משפחת ברוייר.

פטר ברוייר העביר אותה לגאורג, שפיתח את האחוזה ואת יינותיה גם מבחינה מסחרית.

בתקופתו של ברנהארד ברוייר הפכה האחוזה לאחת המובילות בריינגאו, על ידי השמה של פילוסופיית איכות נוקשה.

הוא היה חסיד נלהב ובעל תשוקה אדירה לרייינגאו ריזלינג עד למותו המפתיע בשנת 2004.
הוא נחשב לאחד מהייננים הגרמנים החדשניים ביותר אשר שמו דגש על יינות ריזלינג יבשים במיוחד, ייסד את איגוד הריזלינג Chart Rheingau, אשר אוחד עם איגוד ה-VDP בשנת 1999 והיה ממקדמי הקלסיפיקציה של כרמי הריינגאו.

כיום תרזה, בתו של ברנהארד והאח היינריך ברוייר מנהלים את האחוזה.

 

             

   

בכרם 

לאורך השנים רכשו בני המשפחה נכסים חשובים, בדמות חלקת ראונטהל נוננברג (מונופול) ורודסהיימר ברג.

למשפחה שלוש חלקות עיקריות ברודסהיימר.

היבולים נמוכים מאוד והעבודה ידנית.

 

ברג שלוסברג 

החלקה הטובה ביותר ברודסהיים.

צפחה אדומה שמנונית עשירה בקוורץ ומעורבבת בלס מפיקה יינות יבשים, אינטנסיביים מאד, עם נטייה לטעמי אפרסק ואגוזים.

השילוב של צפחה וחימר אדומים עם קוורציט מאפיין את החלקה הזו.

הצבע האדום מגיע לצפחה מהתחמצנות של הברזל בתנאי יובש ארוכים ואיטיים, מה שיוצר סלע קשה וקשוח במיוחד. האדמה הזו ענייה יותר מהצפחה האפורה, אולם בכל זאת עשירה יותר בחומרים אורגניים מאדמת הקוורץ.

האדמה לא מחזיקה הרבה מים, מה שמכניס את הגפן ללחץ הידרי מוקדם יחסית לחלקות אחרות.

שכבת חימר דחוסה יחסית מקשה על השורשים לחדור ומאתגרת את הגפן להסתגל והגפן מגיבה באמצעות ענבים קטנים.

דבר זה מאפיין חלקות דומות ולכן היבול נוטה להיות קטן אך מרוכז מאד, בבציר לא מאוחר במיוחד. 

 

ברג רוטלנד 
חלקה היסטורית שהייתה ידועה באיכויותיה עוד במאה ה-11.
אדמת צפחה אפורה מייצרת יינות יבשים, עם נטייה לטעמי משמש.

לאדמה זו ניקוז טוב ותכונות שומרות חום והיא מתפרקת בקלות יחסית.

היא מספקת בלי הפסקה אוורור ומינרלים לסביבה שלה תוך תהליך השחיקה המהיר יחסית.

באדמה התפוררת ניתן להבחין בקיומו של חימר ושכבת האדמה העליונה מורכבת מבוץ עשיר בחומרים אורגניים, המגן על השכבות התחתונות.

 

ברג רוזנק 
חלקה היסטורית חשובה נוספת.

אדמת קוורץ מייצרת יינות מינראליים.

קצב ההתפתחות של יינות אלה בדרך כלל איטי יותר.

אלה למעשה חומרים שנוצרו לפני מאות מליוני שנים בהרים, נשחקו לחול דק ונשטפו בתקופות הקרח.

הם נדחסו שוב תחת לחץ לסלעים חוליים נוקשים, מנצנצים, שאוספים סביבם אדמה נוספת, מתפרקים לאיתם ומשחררים חומרים המשפיעים על הצימוח של הגפן. הם גם מווסתים את הטמפרטורה.

האחוזה גם משתתפת במאמץ הכביר לשמר את זן ה-Orleans ומפיקה ממנו יינות אדירים ונפלאים. 

 

ביקב  

בחירה מאד סלקטיבית של חומרי הגלם היא המפתח לאיכות.

הויניפיקציה היא קלאסית, לרוב בחביות עץ אלון.  

 

לאתר של Georg Breuer 

 

                           


 

                                                    

           נפתחה חנות הדגל ברחוב פרישמן 73 תל אביב (מול כיכר מסריק)

 

                        

 

                                               אין להעתיק, או לעשות שימוש בחומרים באתר זה, בשום צורה שהיא, אלא ברשות מפורשת בכתב מג'יאקונדה

עבור לתוכן העמוד