חדשות

עצור
הארץ
כלכליסט

צור קשר

מאשר קבלת דיוור
חנות היין
טעימות יין
המרכז ללימודי יין
מועדון החברים
  • Maremma
  • Maremma1
  • Maremma

Maremma והיצרנים

אזור זה הממוקם בדרום Toscana לאורך החוף, הפך בעשרים השנה האחרונות ללהיט בקרב יצרנים שונים.

יצרנים גדולים ראו את הפוטנציאל העצום של האקלים באזור וניצלו היטב את האדמות כדי לעורר חדשנות, ניסיונות בזני ענבים בינלאומיים ושיטות ייצור, בין אם תחת הגדרה של IGT Toscana (סופר-טוסקני), או תחת הגדרה של 'יין שולחני' (Vino da Tavola), באיכות ובמחיר גבוהים, ב"הפוך על הפוך".
חוקי ה-DOC וה-DOCG הקלאסיים של Toscana לא התירו בעבר שימוש בזנים בינלאומיים, למרות שחלק מהיצרנים עשו בהם שימוש זה שנים ארוכות.

האמונה של אותם יצרנים באיכות יינותיהם הובילה אותם לוותר על תווית ה-DOC או ה-DOCG, בתקווה שצרכני היינות ידעו לזהות איכות על פי היין עצמו ולא רק על פי התווית.

עם הזמן, יינות מסוימים הפכו לאייקונים של תעשיית היינות האיטלקית. השאר – היסטוריה.
איזור Maremma שונה באופן קיצוני מחלקה הצפוני של טוסקנה. בעוד בחלקים הצפוניים יותר, האטרוסקים (עם קדום ששכן באזור) ייצרו יין עוד לפני אלפי שנים, הרי שאזור Maremma נחשב במשך מאות בשנים "המערב הפרוע" וחקלאות הגיעה אליו רק במאה ה-19.

תושבים זרים ותיירים, המכירים היטב את האזורים שליד פירנצה וסיינה (וקיאנטי, כמובן), כלל לא שמעו על Maremma עד שנות ה-80 של המאה ה-20.

ייצור היין באזור מבוסס בעיקר על הזנים: Sangiovese (כמובן), קברנה סוביניון, מרלו, קברנה פרנק, אליקנטה, אליאניקו, ורמנטינו ושרדונה.

הקרקעות באזור מגוונות: חימר ו-Loam באזורים מסוימים וחימר וחול באזורים אחרים, המשופעים בחלוקי נחל בגדלים שונים.

האזור משופע במיקרו - אקלים מסוגים שונים, אם גם תמיד ים תיכוני במהותו. 


 

 

Rascioni & Cecconello
Poggiofoco

                                                    

           נפתחה חנות הדגל ברחוב פרישמן 73 תל אביב (מול כיכר מסריק)

 

                        

 

                                               אין להעתיק, או לעשות שימוש בחומרים באתר זה, בשום צורה שהיא, אלא ברשות מפורשת בכתב מג'יאקונדה

עבור לתוכן העמוד