חדשות

עצור
הארץ
כלכליסט

צור קשר

מאשר קבלת דיוור
חנות היין
טעימות יין
המרכז ללימודי יין
מועדון החברים
  • רציקיוני וציקונלו
  • רציקיוני וציקונלו1
  • רצ'יוני

Rascioni & Cicconello

   

 

I assume it is not a surprise that winemaker Attilio Pagli is the man behind this gem

Robert Parker

 

רקע

רצ'יוני עזב את מילאנו בתחילת שנות ה-70 כדי לחפש אדמה בכפר.

הוא מצא אותה בפונטבלנדה (Fonteblanda), באזור מארמה (דרום טוסקנה), ממש מחוץ לאפלסיון מורלינו די סקנצנו ליקב 5 הקטר כרמים והוא מייצר כ-16,000 בקבוקים בשנה.

 

בכרם

בית קטן זה הוא האחראי לגילוי מחדש של ענבי Ciliegiolo.

זהו זן ענבים אדום טוסקני עתיק שכמעט נכחד.

הם מצאו דרך לתת גוף וריכוז ליינות ולייצר יין מתפרץ, עגלגל ובעל נפח, עם פטל מתוק ופירות אדומים,

מתובל וקלוי ומרקם עסיסי על החיך.

 

          

 

ביקב

היינן, אטיליו פאלי, משתמש בשיטות טוסקניות ישנות - תסיסה בטמפרטורה גבוהה יחסית (מעל 30 מעלות) ומגע ממושך עם הקליפות.

יין הצ'ילייג'ולו של רצ'יוני מלא גוף ואופי תודות לעבודה בכרמים הנעשית תוך תשומת לב מירבית למחזורי הטבע, שימוש בחומרים אורגניים לדישון ומינימום התערבות שלא לצורך.

 

 

לאתר של Rascioni & Cecconello 

 

  

 

                                                    

           נפתחה חנות הדגל ברחוב פרישמן 73 תל אביב (מול כיכר מסריק)

 

                        

 

                                               אין להעתיק, או לעשות שימוש בחומרים באתר זה, בשום צורה שהיא, אלא ברשות מפורשת בכתב מג'יאקונדה

עבור לתוכן העמוד