חדשות

עצור
הארץ
כלכליסט

צור קשר

מאשר קבלת דיוור
חנות היין
טעימות יין
המרכז ללימודי יין
מועדון החברים
  • דל פורנו רומנו
  • דל פורנו רומנו1
  • דל פורנו

Dal Forno Romano

   

Nothing short of extraordinary

Antonio Galloni

Robert Parker  

 

רקע
רומאנו, דור רביעי, מנהל את היקב מאז 1983.

הוא נחשב היום לאחד משני "מלכי האמרונה".

הצהרה מהסוג הזה לרוב גוררת את הדיון האינסופי: קווינטרלי או דל פורנו? אין ספק ששניהם מייצרים יינות שהם ליגה בפני עצמם וסביר להניח שהשאר הוא עניין של טעם.

יש כאלה המעדיפים את הסגנון ההדוניסטי והמודרני של דל פורנו ויש כאלה שאוהבים את הסגנון היותר "כפרי" ומסורתי של קווינטרלי.
הדיון הזה רלבנטי תמיד גם לאור העובדה שדל פורנו היה תלמידו של קווינטרלי.

 

בכרם
בבעלות המשפחה 12.5 הקטר כרמים והאחוזה ממוקמת בעמק אילאזי שבמזרח האזור, מחוץ לאזור הקלסיקו.

הריכוז המטורף של יינות המשפחה נובעים ביבול קטן עד בלתי אפשרי: באמצעות בציר ירוק מורידים את היבול לאשכול אחד לגפן, מה שאומר שדרושים 9 גפנים כדי לייצר בקבוק יין אחד (!), דבר אשר מסביר את מחירם של היינות.
הגפנים הצעירות יותר מספקות את עיקר הפרי לייצור הולפוליצ'לה.

תשומת הלב מורעפת על הגפנים, בין השאר משום שתהליכי הייבוש שמתקיימים אחרי הבציר תובעים ענבים במצב מושלם: כל פגם קטן בפרי יתבטא לאחר מכן בחזקה ביין הסופי.

 

       

 

ביקב
היקב החדש נבנה ב-1990 ומיושמות בו טכנולוגיה ושיטות מודרניות, חלקן נבנו ועוצבו על ידי רומאנו עצמו.

תהליכי הייבוש של הענבים מתקיימים בחדר מיוחד מבוקר לחות וטמפרטורה, עם מערכת אוורור הנעה על פני החדר בהפעלת מחשב.

החל מבציר 2002 מייבש דל פורנו גם את הענבים המשמשים לייצור הולפוליצ'לה, עניין נדיר מאד שהופך את היין לאמרונה בפועל, אך לא בהגדרה החוקית.


לייצור האמרונה נעשה שימוש בענבים מהגפנים הבוגרות יותר, תהליך הייבוש נמשך 3 חודשים, שלוש שנות יישון בחביות חדשות בלבד ושנה נוספת בבקבוק.

 

לאתר של Dal Forno Romano 

  

             

 

                                                    

           נפתחה חנות הדגל ברחוב פרישמן 73 תל אביב (מול כיכר מסריק)

 

                        

 

                                               אין להעתיק, או לעשות שימוש בחומרים באתר זה, בשום צורה שהיא, אלא ברשות מפורשת בכתב מג'יאקונדה

עבור לתוכן העמוד