חדשות

עצור
הארץ
כלכליסט

צור קשר

מאשר קבלת דיוור
חנות היין
טעימות יין
המרכז ללימודי יין
מועדון החברים
  • פוגיו פוקו
  • פוגיו פוקו1
  • Poggiofocco

Poggiofoco

 

רקע

יקב ביו-דינאמי.

החווה ממוקמת 12 ק"מ צפונית לחופי מארמה, בפרובינציה של מנסיאנו (נרוסטו).

ברונו הגיע ב-1977 מוורונה ומצא את החווה נטושה והייננית קטיה גואריני היא דוקטור לכורמות וייננות, בוגרת אוניברסיטת פיזה.

 

         

 

 

בכרם

לאחוזה 12 הקטר של כרמים והיא מוגנת על ידי היערות.

גובה הכרמים נע בין 190-250 מטר מעל פני הים.

היבול - קילוגרם אחד לגפן, שניים עד שלושה אשכולות לגפן (!), וצפיפות הגפנים 6,650 להקטר.

הדישון אורגני והבציר ידני.
האדמות מכילות קוורציט, גיר, חימר, שיש ואבן גיר מפוררת.

אנליזות מדוייקות של האדמות הביאו לבחירה מדויקת של הזנים והקלונים הספציפיים המתאימים לכל חלקה וחלקה.

הזנים שנבחרו - קברנה סוביניון, מרלו, אליקנטה, קברנה פרנק וסנג'ובזה.

שילוב זה מייצר יינות יוצאי דופן, מרוכזים, מאוזנים, שופעים ומענגים.

 

ביקב

ביקב עושים כמה שפחות בכדי לשמר את טבעיות היין והבציר.
בציר הענבים נעשה רק ביום הנכון ולא מוסיפים דבר בתהליך: לא טאנינים, לא שמרים, לא סולפיט.
מייצרים ענבים אורגניים ועם זה עושים "יין טבעי".

כדי לשמר את הטבעיות משתמשים בתהליך בגז ארגון, שהוא כל כך ניטראלי. הארגון כבד יותר מחמצן.
במקרה זה היין מתחמצן במגע עם האטמוספרה של כדור הארץ, ואין צורך להוסיף סולפיטים, אלא לפני הביקבוק.

לשפייה של היין עוקבים אחרי שלבי תנועת הירח יין, כך שההעברה תהיה טבעית ככל האפשר.

 

לאתר של Poggiofoco 

 

              

 

                                                    

           נפתחה חנות הדגל ברחוב פרישמן 73 תל אביב (מול כיכר מסריק)

 

                        

 

                                               אין להעתיק, או לעשות שימוש בחומרים באתר זה, בשום צורה שהיא, אלא ברשות מפורשת בכתב מג'יאקונדה

עבור לתוכן העמוד