חדשות

עצור
הארץ
כלכליסט

צור קשר

מאשר קבלת דיוור
חנות היין
טעימות יין
המרכז ללימודי יין
מועדון החברים
  • בנבנוטי
  • בנבנטי1
  • בנוונוטי

Benvenuti

Lots of fruit and charm
Jancis Robinson

 

רקע

סיפורו של יקב Benvenuti הוא סיפורה של משפחה, מסורת וטרואר.

יקב משפחתי (ליביו, אלברט וניקולה) הממוקם בכפר קאלדיר שבחצי האי האיסטרי, במרחק של 400 מטרים מעל פני הים, בכרמים של סן סלווטורה מגדלת משפחת בנוונוטי את מה שמכונה – העידן החדש של המלבזייה האיסטרית, כשבנוסף מגדלת טראן ומוסקט - שלושתם זנים היסטוריים ועתיקים למקום, שהוכיחו את יכולתם לבטא את המקום הזה.

ערכי משפחה ומסורת הם "תבלינים" העיקריים של יינות Benvenuti והם הבסיס שעליו מייצרים את היינות. 

 

       

 

בכרם

החלקות נטועות על טראסות במיקומים שונים, במיקרו אקלים משתנה, על אדמה חוור לבנה עשירה בחימר, במפנים שונים ובגובה שנע בין 250 מטר ל-400 מטר.

חקלאות בת קיימא מובילה את הפילוסופיה של המשפחה, מאחר שלראייתם, היין והיינן אחד הם - והדרך לשקף את שניהם חייבת להתחיל בפרי בריא בשיא הבשלות שלו.

הכרמים נטועים על אדמת חולית, זוהי קרקע שמיטיבה במיוחד עם הזנים הלבנים.

 

ביקב

חלק מהיינות מושרה למשך 15 יום וחלק מושרה למעט פחות, או יותר. חלק מהיינות מתיישן בחביות עץ אלון למשך 24 חודש. יינות בנוונוטי נקיים, בעלי אשיות כובשת, מעניינת וחד פעמית.

לאתר של Benvenuti 

 

 

 

                                                    

           נפתחה חנות הדגל ברחוב פרישמן 73 תל אביב (מול כיכר מסריק)

 

                        

 

                                               אין להעתיק, או לעשות שימוש בחומרים באתר זה, בשום צורה שהיא, אלא ברשות מפורשת בכתב מג'יאקונדה

עבור לתוכן העמוד