חדשות

עצור
הארץ
כלכליסט

צור קשר

מאשר קבלת דיוור
חנות היין
טעימות יין
המרכז ללימודי יין
מועדון החברים
  • סימציץ
  • סימציץ1
  • סימציץ

Marjan Simcic

 

 

An excellent alternative to white burgundy

It's not DRC Montrachet 1978 but there is just the merest hint of that mythic wine's structure

Jancis Robinson

 

רקע 
הכרמים ממוקמות באזור גורישקה ברדה, על גבעות נמוכות יחסית שפונות לפריולי ומאפשרות תנאים נהדרים לגידול.

הרוחות החמימות של הים האדריאטי משמשות כגורם ממתן בעוד שהרמות המיוערות של טרובו משמשות מגן טבעי מפני תנאי קור ומזג אוויר קשה.

הרכב הקרקעות הגירי והאקלים הזה הוא הסיבה שעוד מתקופת הרומאים מגדלים כאן גפנים לייצור יין.

 

בכרם 

למשפחה 18 הקטר של כרמים, חלקן בנות למעלה מ-55 שנה, משני צידי הגבול.

באופן מסורתי נהוגים יבולים נמוכים כדי להגיע לריכוז פרי גבוה.

עבור כל זן משתמשים במספר קלונים כדי להגיע לביטוי מורכב ועשיר ככל שניתן, תוך שמירה על איזון ותחרות בריאה בין הגפנים הגורמת להם להעמיק שורשים ולהתחזק, ובכך לייצר פרי איכותי באופן עקבי.
הגישה של המשפחה מסורתית ומבליטה את הקשר שלהם עם הכרמים, גיוס הידע והניסיון מתוך כבוד לסביבה ולאדם.

כל העבודות מתבצעות ידנית, ללא שימוש בחומרים כימיים כלשהם, מה שמאפשר לשמר את האיזון הטבעי ונותן לצמחים כוח רב יותר להגן על עצמם במהלך מעגלי צמיחה ורבייה טבעיים והרמוניים.

החוזק הזה של הצמחים מאפשר להם לגדל מספר פרופורציוני של עלים, שכן הגפן חזקה מספיק ואינה זקוקה לצימוח מסיבי של עלים.

באופן זה האיזון בין שטח העלים לשאר הגורמים, ביניהם כמות היבול, נשמר באופן טבעי ואידיאלי והענבים מבשילים היטב. 

  

 

        

 

ביקב 

היינות עוברים תהליכים שונים, בהתאם לגיל הגפנים ולאיכות שנת הבציר.

חלקם מטופלים במיכלים בלבד וחלקם עוברים התפתחות בחביות.

באופן כללי, ההתייחסות לויניפיקציה היא מסורתית ועיקר המאמץ מופנה לבצירת פרי בריא ואיכותי ככל שניתן. 

 

לאתר של Simcic

 

                  

 

                                                    

           נפתחה חנות הדגל ברחוב פרישמן 73 תל אביב (מול כיכר מסריק)

 

                        

 

                                               אין להעתיק, או לעשות שימוש בחומרים באתר זה, בשום צורה שהיא, אלא ברשות מפורשת בכתב מג'יאקונדה

עבור לתוכן העמוד