חדשות

עצור
הארץ
כלכליסט

צור קשר

מאשר קבלת דיוור
חנות היין
טעימות יין
המרכז ללימודי יין
מועדון החברים
  • Emidio Pepe
  • Emidio Pepe1
  • פפה

Emidio Pepe

 

The wines of Emidio Pepe represent one of the most singular expressions in winemaking today

Antonio Galloni Robert Parker

 

רקע

מה יש לדבר...למשפחת פפה אישיות בפני עצמה.
לעיתים נדמה כי בני המשפחה חיים בעולם בו הזמן עצר מלכת, למרות שהם לחלוטין אנשי העולם הגדול.
אמידיו פפה מדבר מעט מאד ונותן ליינותיו לדבר במקומו והם מדברים ומדברים ומדברים...
אלה יינות שבולטים בייחודיותם ובטהורות המדהימה !!!
גישתו של אמידיו פפה לעשיית יין שונה בתכלית מכל גישה אחרת והם נותנים הגדרה חדשה למונח 'עבודת יד'. הענבים נבצרו ביד, destemmed ביד, נמחצו ברגלים, הותססן במכלי בטון עם שמרים טבעיים, ובוקבקו ידהית ללא כל  תוספת סולפיטים.
זהו אחד מיצרני הפולחן של איטליה..
חובבי יין המחפשים יינות סופר מסורתיים הזקוקים לסבלנות וזמן התפתחות בכוס - שימו יד מיד על יינות אלה.

באוקטובר של שנת 2011 נסענו 8 שעות ממילנו לכיוון דרום מזרח, לבקר את יקב אמידיו פפה באברוצו.

נכון שניתן היה להגיע בזמן קצר בהרבה דרך רומא, אולם מכיוון שלא היו כרטיסים לרומא לא התבלבלנו ונסענו את כל הדרך, הלוך ושוב, דרך מילאנו.

היה שווה כל רגע של טלטולים בנסיעה. נשארנו עם משפחת פפה שלושה ימים.

זהו יקב משפחתי מ-1899.

אמידיו פפה, בן 80 כיום, הוא אישיות בפני עצמה החי בעולם בו הזמן עצר מלכת.

הוא מדבר מעט מאד ונותן ליינותיו לדבר במקומו והם מדברים ומדברים ומדברים...
אלה יינות שבולטים בייחודיותם ובטהורות המדהימה!!!
גישתו של אמידיו פפה לעשיית יין שונה בתכלית מכל גישה אחרת.

חובבי יין המחפשים יינות סופר מסורתיים הזקוקים לסבלנות וזמן התפתחות בכוס - שימו יד מיד על יינות אלה.

"זהו יקב משפחתי וכל מה שחשוב באמת הוא בהיסטוריה שלנו, מושרש בנו ומועבר מדור לדור.
הכל מתפתח עם הזמן, אבל הדרך בה אנו מתמודדים עם העבודה והחיים נשארה אותו הדבר". כך אומרים רוזה ואמידיו בחיוך טוב לב.
כיום, רוזה ואמידיו גאים להעביר את האחוזה והמסורת לידי הבנות והנכדות – סופייה, הייננית, דניאלה המנהלת את העסק עם ביתה קיארה, נכדתם של רוזה ואמידיו.
סופיה היא מאגר של ידע ביין, מטפלת בכל ההיבטים של ייצור ואיכות, דניאלה וקיארה אחראיות על שימור התשוקה והנחלתה לכל מי שמוכן לשמוע ולטעום.
גם הן מאמינות שיין איכותי משקף את המקום, האישיות, הערכים והקשר של המשפחה לאדמתה.

 

ארבעה דורות של המשפחה הוקדשו לעשיית Montepulciano d'Abruzzo ויינות Trebbiano

היינות מגיעים מאזור Terano Nuovo באברוצו - לא רחוק מהגבול עם מארקה ולא רחוק מהים האדריאטי.

האדמות עשירות במינרלים ואבן גיר, המקנים ליינות מינרליות וחומציות המאפשרת ליינות אלה התיישנות למשך עשרות שנים.

"Bucking every trend and modern convention" Antonio Galoni


בכרם
האחוזה ממוקמת על הגבעות של טורנו נואבו באברוצו והקרבה הן לים והן להרים תורמת רבות למינראליות ולחומציות היינות.

האדמה עשירה בסיד סיליקה וברזל.

השימוש בשיטות טבעיות וביו-דינאמיות בלבד לטיפול בכרמים (15 הקטר) הביא לאיזון ואיכויות יוצאות דופן של הפרי.

הבציר של האשכולות ידני, שוב ושוב יחזרו לכרם כדי לבצור רק את הפרי שהבשיל לחלוטין.  

 

       

 

 

ביקב
את הטרביאנו הלבן מוחצים עם הרגליים, באמבטיה מיוחדת מעץ.

את המונטפולצ'יאנו מוחצים ידנית מבעד לרשת מיוחדת.
לאחר התסיסה הטבעית מועבר היין למנוחה במיכלי בטון קטנים המצופים זכוכית מבפנים, חצי שנה לפחות לטרביאנו, שנתיים למונטפולצ'יאנו.

היין מבוקבק ידנית (!) ללא סינון. אין SO2. 

בקבוקים אלה מועברים ליישון במרתף ואנו מציעות למכירה יינות מבצירים שונים.

לפני שחרורם לשוק היינות עוברים דיקנטינג ידני מבקבוק לבקבוק.

יינות אלה הם גדולים ונועזים.

 

לאתר של Emidio Pepe 

 

לכתבה על Emidio Pepe בהארץ 

 

              


                                                    

           נפתחה חנות הדגל ברחוב פרישמן 73 תל אביב (מול כיכר מסריק)

 

                        

 

                                               אין להעתיק, או לעשות שימוש בחומרים באתר זה, בשום צורה שהיא, אלא ברשות מפורשת בכתב מג'יאקונדה

עבור לתוכן העמוד