חדשות

עצור
הארץ
כלכליסט

צור קשר

מאשר קבלת דיוור
חנות היין
טעימות יין
המרכז ללימודי יין
מועדון החברים
  • Alsace
  • Alsace1
  • Alsace2

Alsace והיצרנים

Alsace הוא אחד האזורים הציוריים, המיוחדים והמרגשים ביותר המייצר יינות לבנים מהטובים ביותר בצרפת ובעולם כולו.
קיצים חמים, סתווים שמשיים וחורפים קשים מאפיינים את האקלים החצי יבשתי של Alsace. 

האזור מוגן מגשמים על ידי הרי הווז' ולכן כמות המשקעים מועטה באופן יחסי לקו הרוחב. הענבים נהנים מהבשלה איטית וארוכה המקנה ליינות ארומות מורכבות ואלגנטיות.  

הגיאולוגיה של Alsace היא מוזאיקה אמיתית יוצאת דופן של אדמות גרניט, אבן גיר, צפחה מפוררת, חימר, סיד ואדמות משקעים חוליות. מגוון האדמות האלזסי הוא ייחודי בצרפת ולכן אין זה פלא שב Alsace כחמישים חלקות המסווגות כגראן קרו. 

מגוון כזה של אדמות המכסה כ- 15,000 הקטרים של כרמים מסייע להביא לידי ביטוי את המאפיינים המייחדים כל זן ענבים. 

האופי של כל טרואר מקנה לכל יין את האישיות, המורכבות והחותם הייחודי לו. אלה יינות אקלים קר הנעשים בכישרון רב ובמגוון רחב

של סגנונות בעלי עזות ארומאטית סגנונית.

בין זני הענבים המזוהים עם Alsace: ריזלינג, גוורצטראמינר, משפחת הפינו בלאן, פינו גרי, אוקסרואה ומוסקאט.

הזן האדום היחידי באזור הוא פינו נואר.  

יינות Alsace מלווים באופן מושלם את מטבח האזור הנחשב לאחד העשירים של צרפת: בשרים לבנים מעודנים, מנות דג,

שוקרוט, קיש לורן ואחרים, פטה וטרין למיניהם וגבינות מקומיות (למשל, מונסטר).

אופיים הריחני של היינות ישתלב נהדר עם המטבח האסייתי המתובל, ירכך את החריפות ואף יביא לידי ביטוי טונים מעודנים של צ'אטני הודי.

רבים מיינות Alsace מסבים הנאה צרופה אף ללא לווי של אוכל.

 

            

 

Domaine Marcel Deiss

                                                    

           נפתחה חנות הדגל ברחוב פרישמן 73 תל אביב (מול כיכר מסריק)

 

                        

 

                                               אין להעתיק, או לעשות שימוש בחומרים באתר זה, בשום צורה שהיא, אלא ברשות מפורשת בכתב מג'יאקונדה

עבור לתוכן העמוד