חדשות

עצור
הארץ
כלכליסט

צור קשר

מאשר קבלת דיוור
חנות היין
טעימות יין
המרכז ללימודי יין
מועדון החברים
  • ססיל טרמבלי
  • ססיל טרמבלי1
  • ססיל טרומבלה

Domaine Cecile Tremblay

 

 

As to my palate she is one of the most exciting young vignerons in all of Burgundy

Allen Meadows Bourghound

 

רקע

את יינותיה של ססיל טרומבלה טעמנו עוד במהלך לימודי הייננות בניו זילנד במסגרת התמחותנו ביינות איכות.

כבר אז בלט לנו מיד הדמיון בין יינותיה של ססיל לאלה של הנרי ז'אייר, עוד הרבה לפני שהתברר לנו כי ססיל טרומבלה היא אחייניתו של הנרי ז'אייר.
חיזוק נוסף לדמיון בין יינות השניים תוכלו למצוא גם אצל מבקר יינות בורגון המשפיע בורגהאונד, אלן מדו:
…I could not help thinking how similar her superb 2007s are to the style of young Henri Jayer wines back in the day, with an opulent and pure expression of fruit, lovely soil tones and beautifully integrated framing of vanilla oak.
(Allen Meadows Bourghound)

את ססיל עצמה הכרנו דרך ידידינו דידייה דגנו, עליו השלום, מפואי פומה בעמק הלואר וסטפן מורו, משבלי, ייבדל לחיים ארוכים, השאר – היסטוריה. כדרכנו, כשאנו מגלות יצרן/ית המייצר/ת יינות יוצאי דופן אנו "בוצרות" אותם בבציר ידני ומצרפות אותם היישר לתוככי הקטלוג הייחודי שלנו.

 

       

 

 

בכרם 

הבציר נעשה בארגזים קטנים המכילים עד 5 ק"ג ענבים המכבדים את האשכולות. המטרה, מסבירה ססיל: "להכניס אל תוך החביות את הענבים הכי בריאים שאפשר. אני לא משתמשת בדליים גדולים על מנת שלא ייווצר לחץ אשר ימחץ את הענבים". התנובה מקוררת ועוברת השרייה לפני התסיסה. התסיסה בשמרים טבעיות בלבד וטמפרטורת התסיסה נמצאת תחת בקרה מתמדת במשך כל היום, לאורך 4 עד 5 שבועות. אחרי סחיטה היין נכנס לחביות חדשות או ישנות למשך 15 עד 18 חודשים, תלוי בבציר ובחלקה. היינות מבוקבקים ללא סינון על פי לוח השנה הביו-דינאמי.

 

ביקב

הבציר נעשה בארגזים קטנים המכילים עד 5 ק"ג ענבים המכבדים את האשכולות. המטרה, מסבירה ססיל: "להכניס אל תוך החביות את הענבים הכי בריאים שאפשר. אני לא משתמשת בדליים גדולים על מנת שלא ייווצר לחץ אשר ימחץ את הענבים". התנובה מקוררת ועוברת השרייה לפני התסיסה. התסיסה בשמרים טבעיות בלבד וטמפרטורת התסיסה נמצאת תחת בקרה מתמדת במשך כל היום, לאורך 4 עד 5 שבועות. אחרי סחיטה היין נכנס לחביות חדשות או ישנות למשך 15 עד 18 חודשים, תלוי בבציר ובחלקה. היינות מבוקבקים ללא סינון על פי לוח השנה הביו-דינאמי.

 

לאתר של Domaine Cecile Tremblay 

 

            

 

                                                    

           נפתחה חנות הדגל ברחוב פרישמן 73 תל אביב (מול כיכר מסריק)

 

                        

 

                                               אין להעתיק, או לעשות שימוש בחומרים באתר זה, בשום צורה שהיא, אלא ברשות מפורשת בכתב מג'יאקונדה

עבור לתוכן העמוד