חדשות

עצור
הארץ
כלכליסט

צור קשר

מאשר קבלת דיוור
חנות היין
טעימות יין
המרכז ללימודי יין
מועדון החברים
  • מורו נודה
  • מורו נודה
  • מורו נודה

Domaine Moreau Naudet

 

Pure, fresh, powerful, and flavorful. Outstanding Chablis

Robert Parker

 

רקע
את סטפן מורו מצאנו בחיפושנו המתמיד אחר אומנים בעלי תשוקה טהורה ליינות נפלאים, סטפן מורו איש רציני אך חייכן, אומן אינטליגנטי המאמין שיינות גדולים מקורם בעבודה קשה. משפחת נודה עושה יין מהמאה ה-17, אולם דומיין מורו-נודה נוצר ב-1950 עם נישואיהם של מארי נודה ורנה מורו. הדומיין עבר מאב לבנו וב-1991 קיבל אותו סטפן מורו מאביו, רוז׳ה. מאז, הדומיין זכה להכרה רחבה ונחשב כיום לאחד הרפרנסים החשובים ביותר בשבלי.

לדומיין 22 הקטר מפוזרים על חלקות שונות וגיל הגפנים בין 35-50 שנה על חלקות הפרמייה והגראן קרו, כעשרים שנה בחלקות הוילאז׳.

מורו נודה הוא אומן שבעזרת 22 הקטר של גפנים עתיקות של וילאז', פרמייה וגראן קרו בשבלי מפיק יצירות אומנות.

זהו יקב אורגני ששם לנר לרגליו הקפדה על יבולים נמוכים, בציר מאוחר וידני ומנוחה ארוכה של היינות עם המשקעים. אלו הם יינות שבלי טהורים, קלאסיים, מדוייקים, עשירים ומינראליים מאוד.

 

         

 

בכרם
סטפן משתמש רק בחומרים אורגניים בטיפולים השונים כנגד רקב או עשבים שוטים מזה 15 שנה.

הוא בוחר לבצור מעט מאוחר יותר משכניו על מנת להבטיח דרגת בשלות אופטימלית, בעוד שהוא מצמצם יבולים בכשלושים אחוז פחות מהמקובל. הבציר הוא ידני בלבד.

 

ביקב

השבלי והפטי שבלי עוברים התפתחות במיכלי אינוקס בלבד ועבור חלקות הפרמייה והגראן קרו הוא משתמש חלקית בחביות גדולות וישנות, על מנת לרכך ולייצב אותם.

סטפן מעדיף להשאיר את היינות על משקעיהם לתקופה ארוכה יחסית (אפילו הוילאז׳ מבלה שנה וחצי עליהם) ובכך מוציא יינות ישרים ואותנטיים עם תכונה מינרלית ברורה לצד ניחוחות של אבן צור וגוף בריא.

 

 

 

 

                                                    

           נפתחה חנות הדגל ברחוב פרישמן 73 תל אביב (מול כיכר מסריק)

 

                        

 

                                               אין להעתיק, או לעשות שימוש בחומרים באתר זה, בשום צורה שהיא, אלא ברשות מפורשת בכתב מג'יאקונדה

עבור לתוכן העמוד