Domaine Huet | ||||||
The Master of Chenin Blanc
רקע אחוזה ביו-דינאמית שנוסדה ב-1928 ומאז ידועה כציון ההתייחסות הבכיר ליינות ווברה אדירים בעלי יכולת יישון יוצאת דופן. מאז ועד היום, שנה אחר שנה, האחוזה מייצרת יינות לבנים מהטובים בעולם. גסטון הואט, בנו של ויקטור, מייסד האחוזה, קיבל את ניהול האחוזה בשנת 1937 והמשיך לייצר במסירות אובססיבית יינות איכותיים בעלי אישיות מובהקת ומורשת עשירה. האחוזה ממקומת באיזור ייצור היין ווברה שנמצא מזרחית לעיר טור על הגדה הימנית של נהר הלואר בעמק הלואר. יינות האחוזה מיוצרים כולם 100% מענבי שנאן בלאן.
בכרם בבעלות הדומיין 35 הקטרים של שנאן בלאן, המחולקים רובם בין שלוש חלקות. כל כרם מורכב מאיזון בין גפנים צעירות לגפנים בוגרות. הכורמות ביו-דינאמית מאז תחילת שנות ה-90 ומייצרת יינות המשיגים רמה מדהימה של שקיפות, טהורות ואיזון חד מאוד. התפיסה הבסיסית היא שההבשלה של הענבים היא מתנת הטבע ולכן הבציר ידני בסבבים רבים עוקבים, שמאפשרים בחירה בלבדית של האשכולות הבשלים ביותר. היבול הממוצע עקבי ועומד על כ-35 הקטוליטר להקטר.
ביקב הפילוסופיה של הייצור בהתאם למחזורי האדמה והשמיים ממשיכה גם כאן. התסיסה מתקיימת בחביות עץ באמצעות שמרים מקומיים, גם ליינות המבעבעים. התפתחות של מספר חודשים נוספים מקנה ליין עושר ומורכבות בטרם יבוקבק. הבקבוק אינו רק כלי לאחסון היין אלא מכשיר להמשך הבגרתו והתפתחותו. מומלץ לשתות אותם בטמפרטורה של כ-11 מעלות.
לאתר של Domaine Huet L’Echansonne
| ||||||