חדשות

עצור
הארץ
כלכליסט

צור קשר

מאשר קבלת דיוור
חנות היין
טעימות יין
המרכז ללימודי יין
מועדון החברים
  • הואט
  • הואט1
  • הואט

Domaine Huet

 

The Master of Chenin Blanc
Robert Parker

 

רקע 

אחוזה ביו-דינאמית שנוסדה ב-1928 ומאז ידועה כציון ההתייחסות הבכיר ליינות ווברה אדירים בעלי יכולת יישון יוצאת דופן.

מאז ועד היום, שנה אחר שנה, האחוזה מייצרת יינות לבנים מהטובים בעולם. גסטון הואט, בנו של ויקטור, מייסד האחוזה, קיבל את ניהול האחוזה בשנת 1937 והמשיך לייצר במסירות אובססיבית יינות איכותיים בעלי אישיות מובהקת ומורשת עשירה. האחוזה ממקומת באיזור ייצור היין ווברה שנמצא מזרחית לעיר טור על הגדה הימנית של נהר הלואר בעמק הלואר.

יינות האחוזה מיוצרים כולם 100% מענבי שנאן בלאן.

 

בכרם

בבעלות הדומיין 35 הקטרים של שנאן בלאן, המחולקים רובם בין שלוש חלקות.

כל כרם מורכב מאיזון בין גפנים צעירות לגפנים בוגרות. הכורמות ביו-דינאמית מאז תחילת שנות ה-90 ומייצרת יינות המשיגים רמה מדהימה של שקיפות, טהורות ואיזון חד מאוד.

התפיסה הבסיסית היא שההבשלה של הענבים היא מתנת הטבע ולכן הבציר ידני בסבבים רבים עוקבים, שמאפשרים בחירה בלבדית של האשכולות הבשלים ביותר.
זו הסיבה שבחלק מהיינות תהיה דרגה כזו או אחרת של מתיקות שתמיד תהייה מאוזנת על ידי חומציות חדה לכדי שלמות.

היבול הממוצע עקבי ועומד על כ-35 הקטוליטר להקטר.
על מנת לשמר את האיכויות באופן קבוע, מדיניות הנטיעה של הדומיין היא להחזיק כ-15% גפנים צעירות של עד 10 שנים, עוד כ-35% בגיל של בין 10 ל-30 שנה ו-50% נוספים בגיל של בין 30 ל-50 שנה.

 

             

 

ביקב

הפילוסופיה של הייצור בהתאם למחזורי האדמה והשמיים ממשיכה גם כאן.

התסיסה מתקיימת בחביות עץ באמצעות שמרים מקומיים, גם ליינות המבעבעים. התפתחות של מספר חודשים נוספים מקנה ליין עושר ומורכבות בטרם יבוקבק. הבקבוק אינו רק כלי לאחסון היין אלא מכשיר להמשך הבגרתו והתפתחותו.
ביקב לא ״מכריחים״ את היין לעבור תסיסה מלו-לקטית, ולכן היינות עשירים בחומציות חדה דבר שמקנה להם יכולת התפתחות בין-דורית.

מומלץ לשתות אותם בטמפרטורה של כ-11 מעלות.

 

לאתר של Domaine Huet L’Echansonne 

 

              

 

                                                    

           נפתחה חנות הדגל ברחוב פרישמן 73 תל אביב (מול כיכר מסריק)

 

                        

 

                                               אין להעתיק, או לעשות שימוש בחומרים באתר זה, בשום צורה שהיא, אלא ברשות מפורשת בכתב מג'יאקונדה

עבור לתוכן העמוד