חדשות

עצור
הארץ
כלכליסט

צור קשר

מאשר קבלת דיוור
חנות היין
טעימות יין
המרכז ללימודי יין
מועדון החברים
  • Tempe
  • Tempe1
  • Tempe2

Domaine Marc Tempe

 

I found no group of wines I tasted this year in Alsace more challenging to assess than those of vinous adventurer Marc Tempe, whom some critics call an iconoclast and others a reactionary
Robert Parker 

 

רקע

מארק טמפה נחשב מזה זמן לאחד הייננים המרשימים של אלזס.

במראה של פרא אדם הסתובב סביבנו בחדר, כאריה בסורג, מלא אנרגיות, נלהב – בדיוק כמו יינותיו.
בעברו שימש טומפה בכיר במעבדת היין של ה-INAO (איגוד האפלסיון קונטרולה של צרפת) ולאחר זמן מה מונה כמומחה כרמים של אותו ארגון וזאת על מנת למפות את הכרמים היחידניות.
הדומיין של מארק טמפה ממוקם בצלנברג, כפר אלזסי קטן המוקף כרמים על גבעה כקילומטר אחד מהכפר ריקוויר.

לדומיין 8 הקטר כרמים הנטועים על כשלושים חלקות שונות בכפרים סנט היפוליט, אונוויר, צלנברג, זיגולסהיים וקינצהיים.

כל חלקה משקפת אופי שונה לגמרי, קרקע ומיקרו אקלים שמשתנים ממקום למקום.
מארק ורעייתו שניהם נולדו למשפחות של כורמים שלקחו חלק בקואופרטיב מקומי.

הם גדלו בכרמים אותם למדו לאהוב.

הם נפגשו לפני שלושים שנה, ובליבם אותו חלום: לעשות יין תחת שמם.

כל אחד במקביל מצא לאט לאט חלקות וב-1993 לקחו לידיהם גם את החלקות של ההורים. הדלייה קצרה, טיפול אורגני, ימים ולילות בכרם. זה מה שהם יודעים לעשות.
1995 הייתה שנת מפתח: שיפוץ מקיף ביקב, רכישה של ציוד מתקדם יותר. מאז, הצלילים של התסיסה וריחות העץ והתירוש מהווים חלק בלתי נפרד מהבית שלהם.

 

       

 

בכרם 

הם נכנעו להגיון הפשוט ב-1996 ועברו לעבוד בשיטות ביודינמיות. עבורם, השיטות האלה קשרו לעבודתם שני שותפים בלתי נפרדים: היקום על מחזוריותו, והדורות הבאים. מבחינתם לא מדובר רק בטכניקה אלא בפילוסופיית חיים המוכתבת על ידי הטבע, על ידי האיכות של חומר הגלם, החיים, הבריאות. מארק מכין באדיקות את ההכנות הנדרשות כדי לחזק את מערכות ההגנה הטבעיות של הגפנים. לאורך השנים הוא רואה את הטרנספורמציה של הכרמים.

מעגל החיים של הגפנים הרמוני יותר, והן עמידות יותר בפני מחלות ומזיקים; האיזון הזה מוצא את ביטויו כמובן גם בפירות ובאיכותם. 
 

ביקב

סחיטה איטית במסחטה פנאומטית, מינימום שש שעות. ללא סינון או הצללה. תסיסה במיכלי עץ גדולים או בחביות בורגיניוניות בהתאם ליין,

הבגרה של 18 עד 24 חודש טרם הביקבוק על המשקעים.

ביקבוק ללא סינון כלל או בחלק מהמקרים סינון קל באמצעות אדמה בלבד. אין תוספות מיותרות, אפילו לא שפטליזציה.
לעיתים קרובות תהייה ביין רמה גבוהה יחסית של פחמן דו-חמצני, תוצאה של עבודה ללא התערבות.

מארק ממליץ לחדרר את היין לפני אם רוצים.

ליינות צבע כהה יחסית, מאחר שהיבולים נמוכים מאד ומארק מוסיף מעט מאד סולפיטים (שמבהירים את היין).  

 

לאתר של Domaine Marc Tempe  

 

           

 

                                                    

           נפתחה חנות הדגל ברחוב פרישמן 73 תל אביב (מול כיכר מסריק)

 

                        

 

                                               אין להעתיק, או לעשות שימוש בחומרים באתר זה, בשום צורה שהיא, אלא ברשות מפורשת בכתב מג'יאקונדה

עבור לתוכן העמוד