חדשות

עצור
הארץ
כלכליסט

צור קשר

מאשר קבלת דיוור
חנות היין
טעימות יין
המרכז ללימודי יין
מועדון החברים
  • זיגוניאן
  • זיגוניאן1
  • ז'יכוניאן

Chateau Gigognan

Exciting property

Jancis Robinson

 

רקע

בעליו של שאטו ג'יגוניאן, אן וז׳אק קאלה, מנהלים את האחוזה מאז 1996 בשילוב אינטליגנטי של מסורת וחדשנות.

על עבודת הכרם והיקב ניצחה בשלבים הראשונים האגרונומית והייננית המוכשרת Laure Ambroise שהגיעה לאחוזה לאחר שעבדה במארגו ובהו-בריו.

את אמברואז ליווה בייעוץ מקצועי היינן הנודע אלואה דורבאק, מדומיין דו טרבאלון (יצרן שמיובא אף הוא על ידינו).

השניים הפכו את האחוזה ליקב בעל שם עולמי.

כיום, זהו פיליפ קאמבי (האנולוג הטוב בעולם בשנת 2010 על פי רוברט פרקר) שמתזמר את הכלים המדהימים שעומדים לרשותו בכדי לשמר ולפתח את המוניטין של האחוזה.


בכרם
שיטות הכורמות הן אורגאניות וביו-דינאמיות ונעשות בהתאם לעקרונות החקלאות האקולוגית.

היבול נמוך ומוגבל לכ-35 הקטוליטר להקטר.

הכרמים שתולות בצפיפות של כ-4,000 גפנים להקטר אדמה. התוצאה היא יינות עם ריכוז פרי גבוה, מורכבות ועושר טעמים. השיטות האלה הן הכרחיות באזור הזה, היבש יחסית ומואר באור שמש רב, על מנת לשמור על רמת חומציות גבוהה בעת ההבשלה.

מאמצים רבים הושקעו בעשור האחרון כדי לשתול מחדש חלקים מסוימים של הכרמים וכך נוצר איזון מרשים בין גפנים ותיקות לגפנים חדשות.

לאחוזה כרמים בשלושה אפלסיונים: שאטונף-דו-פאפ, קוט דו רון וקוט דו רון וילאז'. האחוזה מייצרת יינות שאטונף מהטובים באפלסיון. הבציר ידני ומתקיים בשני מעברים כדי לבצור רק את הפרי הבשל לחלוטין.

 

           

 

 

ביקב
העבודה מושכלת מאד ומאפשרת כבוד לפרי. שילוב של חביות ממקורות ובגילאים שונים, מיכלי אינוקס וציוד מהשורה הראשונה מאפשר לצוות לייצר יינות עם ביטוי יוצא דופן באיכותו יחסית לאזור.

 

לאתר של Chateau Gigognan

 

 

                                                    

           נפתחה חנות הדגל ברחוב פרישמן 73 תל אביב (מול כיכר מסריק)

 

                        

 

                                               אין להעתיק, או לעשות שימוש בחומרים באתר זה, בשום צורה שהיא, אלא ברשות מפורשת בכתב מג'יאקונדה

עבור לתוכן העמוד