חדשות

עצור
הארץ
כלכליסט

צור קשר

מאשר קבלת דיוור
חנות היין
טעימות יין
המרכז ללימודי יין
מועדון החברים
  • איב קוירון
  • איב קוירון1
  • איב קויירון

Cave Yves Cuilleron

Yves Cuilleron has become one of the bright shining stars of the northern Rhone... Cuilleron continues to produce brilliant wines. His wines are superb
Robert Parker

 

רקע 
איב קויירון מתואר על ידי Wine Spectator "המנהיג של הדור החדש של ייננים".

במהירות התפתח כיינן של מיומנות ותבונה רבה.

שם המשחק - איזון, עידון ואלגנטיות במקום הכניעה לנטייה האופנתית יותר של overextract.

לשם כך הוא משמר את השיטות המסורתיות של שימוש בגבעולים מסוימים בתסיסה ושליטה על השימוש בעץ אלון חדש בזהירות
דור רביעי ובתוך זמן קצר יחסית הפך איב קויירון לאחד הייננים המחוננים והנחשבים ביותר של צפון הרון.

הוא חלק מדור ייננים חדש אשר החייה את מוניטין האזור והעלה אותו לגבהים חדשים.

ממוקם בשבאניי החל את דרכו בשנת 1986 עם 3.5 הקטר וכיום חולש על קרוב לחמישים הקטר, מתוכם שמונה בקונדרייה (אחד היצרנים החשובים באפלסיון זה, שבו סה״כ 100 הקטר) ומייצר מגוון רחב של יינות מהרמה הגבוהה ביותר גם מסן ז'וזף, קוט רוטי, סן-פרה וקורנס.

 

בכרם

בעמק הרון הצפוני הנהר קובע את הקצב, מעצב את הקרקע, מחבק את הכרמים על המדרונות התלולים, הטרסות העצומות.

כורמות חכמה וויניפקציה זהירה הובילו ליינות משובחים אלה.

קויירון סרב להעתיק שיטות עבודה של אחרים ומתאר את יינותיו כ"הום מייד".

רמת השליטה שלו על המתרחש בכרמים היא יוצאת דופן בכל קנה מידה והיא אחד המפתחות לאיכויות אליהן הוא מגיע.

הוא שותל לעיתים קרובות בצפיפות גבוהה, משתמש מה שיותר בשיטות ובחומרים אורגניים ומצמצם יבולים.

העבודה ברובה הגדול ידנית.

הגדולה של קויירון נובעת לפני הכל מהראייה שלו את החלקות והדינמיקה שבהן, יכולת ההתאמה וההסתגלות של הטכניקות לפי החלקה, מזג האוויר והזמן.

יכולת התגובה המהירה שלו והירידה לפרטים מאפשרת לו לשמור על סטנדרטים יוצאים מהכלל בבחירת הפרי.

מידת הבשלות אליה הוא מגיע היא יוצאת דופן בעיקר עם הויונייה שהוא מייצר בקונדרייה, אבל מאפיינת את כל יינותיו. 

מתחילת דרכו ועד היום, הוא אחראי אישית לכל שלב ושלב בכרם ומייצר יינות המבטאים את הטרואר, נושאים סימן היכר של כל חלקה וחלקה בצורה נגישה ומיידית, מבטאים את הבציר ונושאים אישיות משלהם.

זו הסיבה בעטיה הוא מפריד בין גפנים צעירות לבוגרות, ומקבל החלטות ביקב פרטנית עבור כל חלקה.

 

          

 

 

ביקב
אצל איב חל רק עיקרון אחד - לשמור על הדברים פשוט ככל האפשר.

הוא קשור מאוד למסורות מקומיות. התסיסה טבעית, ללא מוצרי oenological אחרים, שליטה רק בטמפרטורה.
שום דבר לא כתוב באבן והחשוב מכל, הוא אינו רואה ביינותיו "היררכיה ", לכל יין סגנון מאוד משלו.
קויירון אומן גדול של שימוש בעץ ומוציא תחת ידיו יינות אשר העץ שזור בטהורות הפרי ברוב חכמה וטעם וללא דומיננטיות יתר. יינות קויירון נושאים עמם את טביעת ידו וחותמתו האישית ללא צל של ספק.

ההבנה שלו של הפרי כחומר הגלם ושל המטרות אותן הוא רוצה להשיג בתהליך הויניפיקציה מהווה את הבסיס לעשייה מלאת תשוקה.

זוהי התשוקה ליין שהביאה אותו לבחור בדרך שלו.

ניתן להגדיר את סגנונו כחצי מסורתי, חצי מודרני.

החשוב מכל - הוא אינו משועבד לשום דעה מוקדמת.

 

לאתר של Cave Yves Cuilleron 

 

  

                  

 

 

                                                    

           נפתחה חנות הדגל ברחוב פרישמן 73 תל אביב (מול כיכר מסריק)

 

                        

 

                                               אין להעתיק, או לעשות שימוש בחומרים באתר זה, בשום צורה שהיא, אלא ברשות מפורשת בכתב מג'יאקונדה

עבור לתוכן העמוד