חדשות

עצור
הארץ
כלכליסט

צור קשר

מאשר קבלת דיוור
חנות היין
טעימות יין
המרכז ללימודי יין
מועדון החברים
  • בומאר
  • בומאר1
  • בומאר

Domaine des Baumard

 

The wines from Florent Baumard’s vast Domaine have become the world’s best-known ambassadors for their respective appellations. A remarkable depth of vintages is on offer at any given time

Robert Parker

 

רקע

ברושפור סור לואר, בלב ליבו של עמק הלואר, 20 ק״מ דרומית-מערבית לאנז׳ר - שם מוצאים את דומיין דה בומאר.

באחוזה זו שנבנתה במאה ה-18 מנהל היום פלוראן את 40 ההקטר הנטועים על שתי גדות הנהר.

הוא משכלל וחוקר ללא הרף את הדרכים שלמד מאביו כדי להבין את הקרקע, את המקום ואת זן הענבים.

אפיקורס בנישמתו, יש בו קסם טבעי שניתן לראות בקלות ביינותיו - ישרים ונעימים כמותו.
למשפחה ולאחוזה שורשים של ייצור יין באזור מהמאה ה-17 (בעיקר מצד האם), אולם מסורת זו אבדה במשבר הפילוקסרה.

לאחר ההתאוששות, המשפחה החלה פעילות של פפינייריסט וגידלה גפנים מורכבות על כנות למכירה.

רק ב-1955 שתל אביו של פלוראן, ז׳אן בומאר, את החלקות שאנו מכירים היום.
עם השכלה ודיפלומות מדיז׳ון ומבורדו הוא המשיך לרכוש חלקות בסבנייה ובקאר דה שום במהלך שנות החמישים והשישים ובכך הופך לכורם הראשון באנז׳ו שבבעלותו חלקות בשתי גדות הנהר.

זהו גם סוד כוחו של המגוון העצום של היינות המיוצרים בדומיין, ברמות מתיקות משתנות ותוך ביטוי של טרוארים כל כך שונים ומלאי אישיות.
הוא ממשיך ומלמד בבית הספר לכורמות של אנז׳ר עד 1970 ואז במהלך שנות השבעים נבחר על ידי עמיתיו כדי לעמוד בראש הסינדיקט של אנז׳ו ומאוחר יותר (1974) של איגוד הסינדיקטים של עמק הלואר.
מ-1990 הוא נסוג בהדרגה מפעילות לקראת פרישה, משאיר את המקום לפלוראן, שחוזר הביתה ב-1987, לתפוס את המושכות.
פלוראן, שלמד אנולוגיה וכורמות, למד גם ספרות.

הראייה השלמה שלו וניסיון חיים של מסעות בארצות אחרות, הביאו אותו לטבוע את אצבעותיו באופו כל כך ברור ושלם בכל יינות האחוזה.

 

        

 

בכרם

הכבוד לאדם ולסביבה הביאו את הדומיין והמשפחה לעבוד את הכרמים תחת עקרונות של חקלאות בת-קיימא מעל חמישים שנה. הגפנים מודלות גבוה על שטח גדול של עלים, חיפוש מתמיד אחרי האיזון הטבעי של הכרם, שימור של הצמחיה המגוונת ועבודה תדירה של האדמה, לצד בציר ידני במספר מעברים כדי לבצור את הענבים הבשלים והמושלמים ביותר.

פלוראן חולק את הזמן והידע שלו בתשוקה רבה ובהתלהבות תוך כדי נסיעה בשבילים הפתלתלים של הכרם. מהאפלסיון קאר דה שום המפורסם הוא מייצר יינות מתוקים ועוצמתיים המכילים בוטריטיס מענב השנאן בלאן. לכרמים חשיפה דרומית, האדמות ייחודיות, הגפנים מבוגרות והיבול נמוך מאוד. מאפליסיון קוטו דו לאיון הוא מייצר יינות מתוקים חושניים, עשירים, ליישון ארוך טווח. המתלולים הצפחתיים שמעל נהר הלאיון עשירים במינראלים והחשיפה דרומית. שני גורמים אלה חיוניים להתפתחות הבוטריטיס. התסיסה איטית בטמפרטורות קרות ובמיכלי נירוסטה, על מנת לשמר את הארומות, והיינות מבוקבקים צעירים כדי לשמר את חיות היין וטעמיו. יינות אלה ישתלבו נפלא עם כבד אווז, גבינה כחולה, פאי תפוחים, עוגות גבינה ועוד.

 

ביקב

היקב מנוהל על פי עקרונות אורגניים, אך אינו אורגני מאושר.
פלורן מאמין בבאמצעות התערבות מועטת ככל האפשר ביקב ולכן אין מה להרבות כאן במילים.

תסיסה במיכלי נירוסטה מבוקרי טמפרטורה ובקבוק מוקדם על מנת לשמר את הארומות של הפרי באופן מיטבי.
בבציר 2005 החל Baumard לבקבק 100% מהיינות (למעט המבעבעים) עם סגרי Stelvin והפך לאחד מחלוצי הטכנולוגיה הזו בצרפת.

 

לאתר של Domaine des Baumard 

 

            

 

                                                    

           נפתחה חנות הדגל ברחוב פרישמן 73 תל אביב (מול כיכר מסריק)

 

                        

 

                                               אין להעתיק, או לעשות שימוש בחומרים באתר זה, בשום צורה שהיא, אלא ברשות מפורשת בכתב מג'יאקונדה

עבור לתוכן העמוד