חדשות

עצור
הארץ
כלכליסט

צור קשר

מאשר קבלת דיוור
חנות היין
טעימות יין
המרכז ללימודי יין
מועדון החברים
  • דאקיריה
  • דאקיריה1
  • דאקיריה 3

Chateau d’Aqueria

 

 

 Beautifully done an outstanding rose
Robert Parker

 

רקע

שאטו דאקיריה היא אחוזה רחבת ידיים עם 66 הקטר של כרמים הנטועים סביב השאטו, שם מיוצרים יינות טאבל, ליראק וקוט דו רון. בשאטו דאקיריה הטרואר הוא המלך. לאדמות מאפיינים ייחודיים: שכבה דקה של שברי אבן גיר בעלי יכולת ניקוז מעולה, אדמות סחף חולי עשיר בחלוקי נחל ואבן חצץ, הרובצים על שכבה של אבני סחף מנהר הרון.

 

       

 

בכרם

הפילוסופיה של האחים וינסנט וברונו דה בז, המנהלים את הדומיין כיום היא פשוטה: לחקור ולהבין את הטרואר כמבטא את עוצמות האדמה, לכבד את מסלולי הטבע ההרמוניים כדי למצוא את האיזון המושלם.

בשאטו דאקיריה השימוש בשיטות טבעיות לטפל בכרמים אינו עניין של טרנד או אופנה חולפת. כך פועלים כאן מזה זמן רב, בשילוב של טכניקות מודרניות, כמו למשל השקעה בתחנה מטאורולוגית מקומית כדי לקבל מידע אמין ומדויק על המצב בכרמים, הבנת התפקיד והחשיבות של צמחיה מגוונת בכרמים, שימוש בקומפוסט ומדשנים אורגניים וכן הלאה.

הבנה עמוקה של הקרקע צמודה להתקשרות עמוקה ואמונה ביכולת הטיפוח של אמא טבע.

שימוש בשכל, תוך שימוש בכוחות הטבע, כמו גם פרקטיקות חקלאיות ידידותיות לסביבה, נחשבת שבאטו ד'אקירייה חובה.
שיטות חקלאות טבעיות והן לא החלטה אופנתית, זוהי הזהות האמיתית של האחוזה.

תחנת מזג אוויר:
החלטה נבונה לא יכולה להתבצע ללא מרבי של מידע. תחנת מזג אוויר הושתלה בלבו של הכרם מאפשרת לנו להעריך את הדיוק עם אירועים אקלימיים, חשיבותם ועוצמתם. לפיכך, אנו יכולים לתת את הטיפול המתאים ביותר לגפנים כאשר הכרחי.

דשא בין גפנים: משמש בכדי את צמיחה מהירה של הפן.

דשן אורגני: הגפנים צריכים תזונה מאוזנת היטב.
האדמות מדושנים בחומרים אורגניים טבעיים באופן קבוע.
אלה מפתחים מיקרו אורגניזמים ומעצימים את פעולתם ובכך זמינים כדי להזין את השורשים.


ביקב

האמנות של כורם היא להשתמש בחוכמה ואינטואיציה בכדי לקחת את יינותיו רחוק. כל זן ענבים מבשילים בתקופות שונות, דגימות יומיות נעשות בשבועות הקודמים לבציר והם מאפשרים לקבוע את התאריך האידיאלי לבציר כל זן בציר מוקפד מאד, הפרדה מהגבעולים ולאחר מכן קראשינג קל לצורך השרייה קלה. השרייה זו מאפשרת לחלץ את כל ניחוחות הפרי, כמו גם לעצב את מבנה של היין וצבעו. אחרי כמה שעות של השרייה מתבצעת סחיטה.

 

לאתר של Chateau d’Aqueria  

 

             


 


 


                                                    

           נפתחה חנות הדגל ברחוב פרישמן 73 תל אביב (מול כיכר מסריק)

 

                        

 

                                               אין להעתיק, או לעשות שימוש בחומרים באתר זה, בשום צורה שהיא, אלא ברשות מפורשת בכתב מג'יאקונדה

עבור לתוכן העמוד